Bilete de avion de la Stavanger Airport, Sola (Stavanger lufthavn)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
  • Norvegia, Stavanger
  • Cod IATA: SVG
  • Fus orar: Europe/Oslo
  • Longitudine: 5.6378
  • Latitudine: 58.8767

Aeroporturi apropiate de Stavanger Airport, Sola

image

Descriere aeroport

Aeroportul din Stavanger, Sola, este un aeroport internațional care deservește Stavanger, un oraș și municipiu în județul Rogaland, Norvegia. Aeroportul este situat la 11 km sud-vest de Stavanger, în municipiul Sola. Este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Norvegia, și are o vechime de 70 de ani. Cinci companii aeriene oferă zboruri interne spre nouă destinații, în timp ce 11 companii aeriene oferă zboruri internaționale spre 37 de destinații. Două companii de elicoptere operează din Sola. Aeroportul a avut 82.118 mișcări aeriene și 4.119.348 de pasageri în 2011. Cel mai aglomerat traseu este Sola-Oslo Gardermoen, care are aproximativ 28 de zboruri zilnice. În imediata apropiere a aeroportului se află un muzeu aeronautic, Muzeul Flyhistorisk, Sola.

Există aproximativ 70 de zboruri în fiecare zi lucrătoare, și sunt transportați aproximativ 3 milioane de pasageri pe an.

Număr de terminale

Actualul terminalul a fost construit în 1987, și este în curs de extindere. Există, de asemenea, un terminal de elicopter pentru trafic de ulei.

Accesul din oraș

Aeroportul dispune de autobuzele de aeroport, taxiuri, închiriere auto și mai multe facilități de parcare. Aeroportul din Stavanger dispune de un autobuz care circulă la fiecare 20 de minute, durata de călătorie fiind de aproximativ 20-30 de minute.