plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Ce să alegi: returnarea sau modificarea biletului de avion?

Viața este imprevizibilă, de aceea se poate întâmpla ca decizia Dvs. de a zbora într-o altă țară poate fi reformulată. Deci, cum să returnați biletul sau să faceți modificări în itinerar? Vă oferim o instrucțiune în acest sens.

Cazul în care returnarea nu este permisă...

Returnarea și schimbarea nu se aplică pentru cele mai ieftine bilete de avion din clasa Econom și pentru biletele avion cu tarife speciale. Din păcate, dacă ați cumpărat biletele din aceste categorii, nu veți putea modifica ziua zborului sau itinerarul. Unica soluție este să cumpărați un nou bilet de avion, pentru o altă cursă. Totuși, unele companii oferă un tarif special numit ”upgrade”, care permite cumpărarea altui bilet de avion, achitând numai diferența de preț (dacă biletul cumpărat anterior a fost mai ieftin). Prețul acestuia include și suma penalității.

Modificarea datei și cursei

Să ne imaginăm o altă situație: Dvs. doriți să zburați cu o altă cursă și într-o altă zi. În acest caz, modificarea biletelor se va efectua ca și în situația de mai sus: veți achita penalitatea și diferența de preț. Există posibilitatea de a schimba clasa pentru una mai scumpă.

Modificarea itinerarului

Dacă Dvs. doriți să introduceți modificări în itinerar, atunci va trebui să plătiți mai mult. Se presupunem că aveți un zbor cu escală în Frankfurt, și ajungând acolo decideți să Vă deplasați la destinația finală cu un alt mijloc de transport. Există o probabilitate ca biletul Dvs. de întoarcere va fi anulat în totalitate și Dvs. veți fi nevoit să cumpărați un alt bilet.

De fapt, există o regulă nescrisă, conform căreia modificarea biletelor de avion mai scumpe este mai simplă și mai convenabilă. Și aceasta este adevărată, pentru că însuși companiile aeriene sunt interesate în achitarea prețului integral, oferindu-le pasagerilor posibilitatea de a modifica anumiți parametri (data, cursa etc.).

Returnarea biletelor...

Prin urmare, am stabilit cum se pot face modificări în bilet. În continuare, vom vorbi despre posibilitățile de returnare a biletul de avion. În această situație, rolul decisiv îl are tariful conform căruia a fost procurat biletul.

Pentru biletele scumpe (clasa Business, First Class etc.), prețul va fi restituit în întregime. În cazul biletelor de avion ieftine însă, returnarea nu este posibilă sau se reține o amendă din prețul acestora. Înainte să cumpărați biletul, solicitați informații cu privire la condițiile de modificare sau returnare a biletului, de la angajatul respectiv.

Cum să procedați, dacă cursa Dvs. a fost anulată sau nu ați beneficiat de zborul de legătură indicat în bilet? În aceste circumstanțe este de vină compania aeriană și Dvs. puteți recurge la o returnare fortață a biletului de avion. În acest caz, compania este obligată să ramburseze suma integrală a oricărui bilet, chiar și a celui mai ieftin.

Comentarii