plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Ce să faceți dacă bagajul Dvs. a fost pierdut?

Dacă nu ați găsit valiza Dvs. pe banda de bagaje, nu vă panicați - acesta nu putea să dispară fără urmă. Angajații aeroportului vă vor oferi ajutor. În majoritatea aeroporturilor mari există biroul Lost and found (în traducere ”Biroul bagajelor pierdute și găsite”), care se ocupă de asemenea situații. Pentru ca angajatul aeroportului să întocmească un act cu privire la pierderea bagajului, trebuie doar să prezentați eticheta de bagaj. Un exemplar al actului respectiv va fi transmis conducerii companiei aeriene, iar celălalt exemplar îl veți primi Dvs.

Informația pe care o veți indica în actul respectiv despre bagajul Dvs., va fi comparată cu bagajele fără proprietar care au fost găsite între timp. Un angajat al biroului Lost and Found va executa această operațiune și vă va informa, dacă bagajul Dvs. a fost găsit. Dacă răspunsul va fi afirmativ, atunci bagajul va fi transportat la Dvs. odată cu zborul cel mai apropiat. Dar cum să procedați, dacă bagajul a fost pierdut, iar pentru întoarcerea lui sunt necesare câteva zile? În acest caz. compania aeriană va trimite lucrurile găsite la adresa indicată de Dvs.

Termenul de căutare a bagajului este de 3 săptămâni. După o săptămână (dacă căutarea nu s-a soldat cu succes) veți fi rugat să Vă amintiți, ce lucruri erau în valiză. De obicei, după întocmirea acestei liste bagajul este găsit. În caz contrar, compania aeriană va plăti o despăgubire pentru bagajul pierdut. Suma acesteia, de obicei, nu va depăși 20 euro pentru un kilogram de bagaj (greutatea acestuia este indicată în eticheta de bagaj). În același timp, această sumă nu va depăși 1500 de euro.

Care sunt cauzele pierderii bagajului?

  • Eticheta de bagaj a fost ruptă (în timpul încărcării/descărcării bagajelor)
  • S-a produs o eroare tehnică
  • Furt. Din aceste motive, este mai bine să transportați lucrurile scumpe și documentele necesare în bagajul de mână, pe care să îl luați în salon.

Prevenirea bagajelor pierdute

Puteți lua măsuri pentru a reduce la minimum șansele de a pierde bagajele . Alegeți o geantă cu etichetă sau microcip, care ajută la identificarea proprietarului, sau completați cardul de identificare de pe valiză .

La check-in verificați dacă datele de pe etichetă au fost tipărite corect. Fotografiați bagajele astfel încât să puteți arăta companiei aeriene despre ce bagaj este vorba, imaginile sunt mai impotante decât descrierile verbale . Utilizați markeri colorati, cum ar fi etichete luminoase sau bandă adezivă neon, astfel geanta nu este ridicata accidental de către un alt pasager .

Faceți check-in-ul cât mai devreme posibil, astfel compania aeriană va avea suficient timp pentru a duce bagajul in avion.

Comentarii