plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Politica de bagaje a companiilor aeriene low-cost

Câte genți de voiaj poți lua într-un avion per persoană?

Elementele acceptate ale bagajului de mână includ genți de laptop și portmonee, și obiecte de dimensiuni similare. Companiile aeriene, de obicei, permit călătorilor să înregistreze un bagaj de cală inclus în prețul biletului de călătorie, dar percepe o taxă suplimentară pentru bagaje suplimentare. Elementele care nu se limitează includ umbrele, ajutoare de mobilitate, scaune de siguranță pentru copii, îmbrăcăminte ușor de purtat, cum ar fi o haină, precum și produse alimentare sau snacks-uri destinate consumului în avion.

Politica de bagaje a companiilor aeriene low-cost:

Blue Air

Blue Air logo

Compania aeriană low-cost Blue Air permite un bagaj de mână gratuit, care să nu depăşească 10 kg şi dimensiunile de 55cm x 40cm x 20cm. În ceea ce privește bagajul de cală, pasagerii pot lua până la maxim 4 bagaje de cală, fiecare cu dimensiuni maxime de 100cm x 80cm x 30cm, iar acesta se plăteşte fie în momentul achiziţionării biletului de avion – cu un cost de 18/25 euro/bagaj/sens(segment de zbor), fie în aeroport, la check-in - 50 de euro/bagaj/sens(segment de zbor). Greutatea maximă a unei piese de bagaj de cală este de 32 kg. 

Infanţii(copii sub 2 ani) au dreptul la un bagaj de cală gratuit, de maxim 32kg.

Blue Air permite de asemenea transportul pentru:

- Bicicletă - este considerat un bagaj de cală și este taxat cu 25euro/bicicletă/sens.

- Echipament sportiv - maxim 32 kg, taxat cu 30 euro/sens.

- Cărucior - este considerat bagaj de cală, se impun aceleași reguli ca pentru un bagaj de cală.

- Animale - Blue Air permite accesul urmatoarelor animale în avion: câine și pisică.

1. Puteți lua câinele/pisica cu voi în avion dacă greutatea animalului + cușcă nu cântarește mai mult de 6kg.

Transportul este taxat cu 35 euro/animal/sens dacă plătiți înainte de zbor și 50 euro/animal/sens dacă plătiți la aeroport.

2. Dacă câinele/pisica+cușca depășește 6 kg(dar nu mai mult de 32kg), Blue Air permite transportul lor în cală.

Transportul este taxat cu 75 euro/animal/sens dacă plătiți înainte de zbor și 100 euro/animal/sens dacă plătiți la aeroport.

Wizz Air

Wizz Air logo

Bagajul de mână:

Wizz Air vă oferă două opțiuni pentru bagajele de mână dar are o politică strictă de „un singur bagaj pentru un pasager”. Diferența dintre opțiuni constă în dimensiune.

1.Geantă de mână mică:

Dacă bagajul dvs. de mână măsoară 42x32x25cm sau mai puţin, poate fi transportat la bord gratuit. 

2.Bagaj de mână mare:

Dacă bagajul dvs. de mână este mai mare decât dimensiunile unui bagaj mic de mână dar nu depășește 56x45x25cm, puteți să îl luați la bordul aeronavei în schimbul unei taxe. 

Bagajul de cală are o greutate totală permisă de 32 kg, iar dimensiunile maxime permise sunt: 1,49m lățime, 1,19m înălțime, 1,71m lungime.

Tabelul de mai jos indică taxele actuale:

Taxe bagaje

Transportul echipamentului sportiv este supus unei taxe pentru echipament sportiv și trebuie să fie identificat și achitat în timpul procesului de rezervare.

Wizz Air nu transportă animale vii, cu excepţia câinilor pentru nevăzători care călătoresc împreună cu pasagerul care are nevoie de ei.


EasyJet

easyJet logo

Puteți lua în cabină un bagaj de mână cu dimensiunile maxime 56 x 45 x 25 cm, fară limita de greutate.

Bagajul de cală poate avea pană la 20kg, iar dimensiunile totale ale bagajului de cală nu trebuie să depășească 275cm(exceptând echipamentul sportiv și medical).

Taxa poate fi plătită în una din cele trei moduri:

  • online (15 - 29 euro pe bagaj/pe zbor, în funcție de perioadă și de zbor),
  • prin intermediul call center al liniei aeriene (15 - 29 euro pe bagaj/pe zbor, în funcție de perioadă și de zbor),
  • la aeroport, unde taxa este de 42euro la check-in și 62euro la poartă.

Infanții(copii sub 2 ani) nu beneficiază de un bagaj, toate bagajele infantului vor fi transportate în bagajul adultului.

Flydubai

Flydubai logo

Politica de bagaje a companiei aeriene low-cost Flydubai presupune transportarea gratuită a unui bagaj de mână în cabină, care să se încadreze în dimensiunile 56x45x25 cm, în limita a 7 kg. Pe langă bagajul de mana, Flydubai permite și transportarea gratuita a genții de laptop sau o geantă mică, cu condiția să nu depășească dimensiunile 25×33x20 cm, iar ambele bagaje nu pot depăși 10 kg.

Dacă călătoriți cu un infant mai aveți dreptul la un bagaj care să se încadreze în dimensiunile 56x45x25 cm, în limita a 7kg.

Pentru bagajul de cală, se admit până la 3 bagaje de pasager, în limita a 32 kg. și dimensiunile de 75x55x35 cm.

Bagajul de cală poate fi de 20kg(13euro), 30kg(26euro) sau 40kg(51euro), pentru anumite zboruri bagajul de 20 kg este inclus in preț.

Dacă bagajul de cală este plătit în aeroport, Flydubai va taxa bagajul per kilogram în funcție de rata pentru respectivul zbor.

Transportul animalelor nu este permis.

Ryanair

Ryanair logo

Pasagerii pot lua în cabină un bagaj de mână a cărui limită de dimensiuni este de 55 x 40 x 20 cm, și un maxim de 10 kg, de asemenea mai este permis un bagaj mic care nu trebuie sa depășească 35 x 20 x 20 cm.

Infanții(copii sub 2 ani) au dreptul la o geanta de maxim 5 kg, pe lângă bagajele adultului.

Fiecare pasager poate depune ca bagaj de cală maxim 2 bagaje, de 15kg sau 20kg. 

Bagajul de 15kg este taxat cu 15-35euro(în funcție de sezon) dacă este achitat la achiziționarea biletului și cu 30-70 euro la aeroport.

Bagajul de 20kg este taxat cu 25-45euro(în funcție de sezon) dacă este achitat la achiziționarea biletului și cu 40-75 euro la aeroport.

Dacă bagajul depășește kilogramele permise, fiecare kilogram în plus va fi taxat cu 10 euro/kg.

Echipamentul sportiv nu trebuie sa depășească 20kg(excepție: biciclete 30kg), cu o taxa de 50euro.

Ryanair nu transportă animale vii, cu excepția câinilor pentru nevăzători care călătoresc împreună cu pasagerul care are nevoie de ei.

Vueling

Vueling logo

Vueling permite transportul gratuit al unui bagaj de mână de 10 kg, cu dimensiunile maxime 55 x 40 x 20 cm. În cazul în care bagajul de mână încalcă aceste limite, acesta va fi încărcat în cala aeronavei, și o taxa de 35 de euro va fi perceputa.

Bagajul de cală admis este de 23 kg, și costă 13-29 Euro/zbor, dacă înregistrarea bagajului se va face la aeroport taxa este de 35 Euro/zbor.

Echipamentul sportiv este considerat bagaj de cală, iar taxa este de 45euro/sens.

Transportul animalelor este permis doar în cala, pentru o taxa de 25-40euro(domestic-international).

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines logo

Bagajul de mână permis trebuie să se încadreze în dimensiunile maxime de 20 x 40 x 55 cm, și în greutatea de cel mult 8 kg. Se mai permit la bord, fără costuri suplimentare (doar în cazul în care nu există loc, acestea vor fi depozitate în cală): o geantă de mână, un pardesiu, un șal, fular sau o pătură, o sacoșă de cumpărături duty-free, o umbrelă (exceptând pe cele cu capete ascuțite) sau un baston, un cărucior de copil, un aparat de fotografiat mic sau telescop, cărți și reviste, scaun cu rotile pliabil sau o pereche de cârje, alimente pentru copii, un laptop.

Bagajul de cală gratuit pe zborurile interne nu trebuie să depășească 15 kg, iar pentru zborurile internaționale - 20 kg. Bagajul admis pentru copiii sub 2 ani este de 10 kg. pe toate rutele, iar bagajele suplimentare pot fi achiziționate în trepte de 5 kg, 10 kg și maxim 20 kg. Pentru bagajele care depășesc 20 kg, excedentul de bagaj va fi taxat la prețul de la aeroport.

Pegasus airlines transporta urmatoarele animale: câini, pisici, păsări.

Dacă animalul + cușca nu depășesc 8 kg, pot fi transportate în avion, împreună cu stâpanul, dimensiunea cuștii nu trebuie sa depășească 55 x 40 x 20 cm. Taxa este de 20-40 euro(domestic-international).

Dacă greutatea animalului + cușca depășesc 8 kg, atunci va fi transportat în cala, pentru o taxa de 40-80euro(în funcție de tipul zborului și greutatea animalului).

Condor

Condor logo

Puteți lua în cabină un singur bagaj de mână, având greutatea maximă de 6 kg., și dimensiuni de 55 x 40 x 20 cm, precum și un laptop sau o geantă mică. 

Bagajul de cală diferă în funcție de origine și destinația zborului. Dimensiunile totale ale bagajului de cala nu trebuie sa depășească 158cm.

Condor oferă gratuit un bagaj de cala de 20/23/32 kg în funcție de țara de origine a zborului.

De asemenea puteți opta pentru bagaj suplimentar, Condor pune la dispoziție 4 variante de bagaj: de 5kg, 10kg, 15kg, 20kg cu preturi diferite în funcție de țara de origine a zborului.

Pentru excendentul de bagaj, se plătesc taxe suplimentare.

Echipamentele sportive nu trebuie sa depășească 30kg, iar taxa pentru ele este de 50-90euro în funcție de țara de origine a zborului.

Pegasus airlines transporta următoarele animale: câini, pisici.

Dacă animalul + cușca nu depășesc 6 kg, pot fi transportate în avion, împreună cu stăpânul, dimensiunea cuștii nu trebuie sa depășească 55 x 40 x 20cm. Taxa este de 50-100 euro(în funcție de țara de origine a zborului).

Dacă greutatea animalului + cușca depășesc 6 kg, atunci va fi transportat în cala, pentru o taxa de 75-255euro(în funcție de țara de origine a zborului).

Germanwings

Germanwings logo

Bagajul de mână admis la bord nu trebuie să depășească 8 kg., iar dimensiunile maxime sunt 55 x 40 x 20 cm. 

Bagajul de cală este împărțit în 3 categorii, în funcție de tipul prețului:

1. Cel mai mic preț(BASIC), nu are un bagaj de cala inclus, dar puteți opta pentru un bagaj de cala de 23kg, taxat cu 15 euro.

2. A doua categorie de preț oferita de Germanwings este SMART, unde prețul este putin mai mare, dar aveți inclus un bagaj de 23kg.

3. A treia categorie de preț oferita de Germanwings este BEST, unde pe lângă alte beneficii aveți incluse 2 bagaje de cala de 23kg.

Echipamentele sportive sunt taxate cu 50 euro/set.

Germanwings airlines transporta următoarele animale: câini, pisici.

Dacă animalul + cușcă nu depășesc 6 kg, pot fi transportate în avion, iar dimensiunea cuștii nu trebuie sa depășesca 40 x 40 x 25.5 cm. Taxa este de 40 euro dacă se achiziționează serviciul înainte de zbor și 70 euro dacă se plătește la aeroport.

Air Berlin

Air Berlin logo

Bagajul de mână permis de Air Berlin trebuie să se încadreze în maxim 8 kg(10kg cu laptop sau o geanta mica), iar dimensiunea maxima permisa este 55cm x 40cm x 20cm. 

În ceea ce privește bagajul de cală, fiecare pasager are dreptul la maxim două bagaje de cală, cu o greutate totală de până la 20 Kg., și cu dimensiunile maxime de 100 x 80 x 30 cm.

Echipamentele sportive trebuiesc înregistrate cu cel putin 48 ore înainte de zbor. Taxa este de 50-75 euro în funcție de țara de origine și destinație.

Infanții(copii sub 2 ani) nu beneficiază de un bagaj, toate bagajele infantului vor fi transportateîn bagajul adultului.

Germanwings airlines transporta următoarele animale: câini, pisici.

Dacă animalul + cușca nu depășesc 8 kg, pot fi transportate în avion, iar dimensiunea cuștii nu trebuie sa depășească 55 x 40 x 20cm. Taxa este de 35-70 euro dacă se achiziționează serviciul înainte de zbor și 70 euro dacă se plătește la aeroport.

Dacă greutatea animalului + cușca depășesc 8 kg, atunci va fi transportat în cala, pentru o taxa de 75-150euro(în funcție de țara de origine a zborului).

Comentarii