plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Air Corsica

image

Descriere

Air Corsica este o companie aeriană regională cu sediul pe Aeroportul Ajaccio – Campo dell'Oro (Aeroportul Napoleon Bonaparte) din oraşul Ajaccio, Insula Corsica, Franța. Aceasta operează servicii de transport din Corsica către Franța continentală. Baza sa principală se află la Aeroportul Ajaccio - Campo dell'Oro iar cu alte puncte de operare de la Aeroportul Figari Sud-Corse, Aeroportul Bastia - Poretta și Aeroportul Calvi - Sainte-Catherine.

Istoric

Compania a fost înființată ca Compagnie Corse Mediterranee la 1 ianuarie 1989 și şi-a început activitatea în iunie 1990. În noiembrie 2000 şi-a schimbat numele în CCM Airlines, iar în octombrie 2010 a devenit Air Corsica. Air France a format un parteneriat cu Air Corsica şi drept consecinţă reţeaua acesteia s-a extins. Compania aeriană este deținută de Collectivité Territoriale de Corse (60.37%), Air France (11.94%), Crédit Agricole (7.55%), SNCM (6.68%) iar restul este deţinut de şase investitori mai mici având un număr de aproximativ 650 de angajați.

Primul zbor

2010

Baza operațională principală

Aeroportul Ajaccio - Campo dell'Oro

Baza operațională secundară

Aeroportul Bastia - Poretta, Aeroportul Calvi - Sainte-Catherine, Aeroportul Figari Sud-Corse

Destinaţii

17

Zboruri din oraşele

Air Corsica efectuează următorele zboruri: Ajaccio, Bastia, Calvi, Figari, Lyon, Marseille, Nice, Paris-Orly. Compania efectuează unele zboruri ca franciză pentru Air France şi Alitalia. Air Corsica foloseşte sistemul de servicii pentru pasageri a grupului Amadeus care gestionează rezervări, inventarul și prețurile folosind sistemul Altéa.

Flotă

La 14 iunie 2005, compania aeriană a fost de acord să cumpere şase aeronave noi ATR 72-500 pentru a înlocui aeronavele ATR 72-200 printr-un contract în valoare de peste 100 milioane de dolari. Livrările au avut loc între sfârșitul anului 2005 și mijlocul anului 2007, aeronavele fiind operate sub supravegherea unei francize între Air France şi KLM pe rute de la cele patru aeroporturi din Corsica la Lyon, Marsilia și Nisa. Compania mai dispune şi de cinci aeronave Airbus A320-200 ambele tipuri de aeronave având o capacitate de 70 respectiv 180 pentru fiecare zbor.

Mărime flotă

10

Compania mamă

Colectivitatea teritorială Corsica

Sedii

Ajaccio, Corsica, Franţa

Website

www.aircorsica.com

Comentarii

Caută