plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Atlas Air

image

Descriere

Atlas Air, Inc. este o linie aeriană americană de marfă şi charter pentru pasageri stabilită în Purchase, Harrison, New York. Aceasta operează zboruri regulate de transport de marfă pe bază de închirieri pentru unele dintre cele mai mari companii aeriene din lume zburând către 101 oraşe din 46 de ţări. Bazele sale pentru echipaj includ: Aeroportul Internaţional Miami, Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York, Aeroportul Internaţional Los Angeles, Aeroportul Internaţional Cincinnati/Northern Kentucky, Aeroportul Internațional Anchorage, Aeroportul Intercontinental George Bush din Houston și Aeroportul Internațional Huntsville. Compania aeriană a fost numită după Atlas, un Titan din mitologia greacă care căra cerl pe umeri.

Istoric

Compania a fost înființată în aprilie 1992 de către Michael Chowdry, un pakistanez american pasionat de industria aerospațială, pentru a se specializa în contractul pe termen lung de outsourcing a avionului său Boeing 747. Compania şi-a început activitatea în 1993, cu un Boeing 747. În 2001, compania aeriană a introdus un nou program de leasing și servicii, pe baza modelului “Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance” (ACMI). În cadrul acestui nou program, avioanele de marfă Atlas Air ar fi disponibile pentru alte companii aeriene pentru operațiuni cum ar fi zboruri charter.

Destinaţii

101

Zboruri din oraşele

În octombrie 2009, Atlas Air a fost selectat pentru a opera un serviciu de transport de pasageri externalizat de tip charter pentru U.S.-Africa Energy Association (USAEA). Acest nou serviciu a înlocuit World Airways în mai 2010, iar Atlas operează serviciul de charter cu două aeronave noi personalizate Boeing 747-400 furnizate de către societatea-mamă SONAIR. Aeronavele sunt făcute pentru a transporta 189 de pasageri și constă dintr-o configurație cu trei clase.

Flotă

Flota este reprezentată de aeronave folosite pentru serviciul de transportat marfă, dar şi pentru cursele charter. Compania are în componenţă 46 de aeronave Boeing şi încă două pe lista comenzilor.

Mărime flotă

45 (+ 3 comenzi)

Persoane cheie

William J. Flynn – President & CEO

Sedii

Purchase, New York, SUA

Venituri

1.40 miliarde USD (2011)

Venituri din exploatare

171 milioane USD (2011)

Venituri Nete

96.1 ămilioane USD (2011)

Total active

2.39 miliarde USD (2011)

Capitalul total

1.14 miliarde USD (2011)

Website

www.atlasair.com

Comentarii

Caută