Compania aeriană Adria Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Your home above the clouds

Descriere

Adria Airways este compania aeriană naţională a Sloveniei, majoritatea curselor efectuate fiind regulate, ea legând Slovenia şi sud-estul Europei de restul lumii. În acelaşi timp Adria deserveşte şi curse charter, în special către zona Mării Mediterane şi Egipt. În anul 1996 a devenit partener Lufthansa, iar în 2004 - membru al Star Alliance. Deşi sediul principal este situat lângă capitala Sloveniei - Ljubljana, compania are oficii reprezentative şi în Bruxelles, Frankfurt, Zurich şi Moscova. În acelaşi timp, compania aeriană dispune de agenţii comerciale în majoritatea ţărilor Europei.

Istoric

Adria Airways a devenit compania aeriană naţională a Sloveniei în momentul în care această ţară şi-a dobândit independenţa, însă compania se mândreşte cu experienţa sa de peste 50 ani în domeniul aviaţiei. Aceasta a început în 1961 ca o companie de charter, având şase aeronave în dotare cu numele Adria Aviopromet, ceea ce în engleză se traduce ca Adria Airways. Cu timpul flota companiei a fost extinsă, iar în plus s-a trecut şi la curse internaţionale regulate, astfel încât acum este un jucător important pe piaţa aviatică a Europei de sud-est.

Business Lounge

Senator Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Ljubljana

Baza operațională secundară

Aeroportul Internaţional Pristina

Destinaţii

18

Zboruri din oraşele

În vara anului 2013, Adria va opera 18 zboruri regulate cu decolarea din Ljubljana. În acelaşi timp, Adria Airways zboară mereu către Munchen şi Frankfurt din Pristina. Compania aeriană acoperă în total 18 curse regulate, dar şi multe curse charter, dintre care cele către Hurghada şi Sharm el-Sheik sunt operate anul împrejur, iar celelalte – mai ales în timpul verii. Destinaţiile curselor regulate sunt: Amsterdam, Belgrad, Bruxelles, Copenhaga, Frankfurt, Istanbul, Ljubljana, Manchester, Moscova, Munchen, Paris, Podgorica, Pristina, Sarajevo, Skopje, Tel Aviv, Tirana, Verona, Viena şi Zurich, în timp ce ale celor de tip charter sunt: Agadir, Antalya, Chios, Heraklion, Hurghada, Karpathos, Kefalonia, Kos, Lesbos, Menorca, Palma de Mallorca, Preveza, Rodos, Samos, Santorini, Sharm el-Sheik, Skiathos, Tenerife, Verona şi Zakynthos.

Flotă

Începând cu luna martie 2013, vârsta medie a flotei Adria Airways este de 8.9 ani, cu următoarea componenţă: două aeronave Airbus A319-132, având o capacitate de 135 persoane fiecare, un avion Airbus A320-231 ce poate transporta până la 180 pasageri, patru avioane Bombardier CRJ900 cu capacitatea de 86 persoane şi cinci aeronave Bombardier CRJ200, dintre care patru cu capacitatea maximă de 50 persoane la bord, iar unul – 48. În total, Adria Airways operează cu 12 aeronave, ale căror locuri în clasa de confort business sau obişnuită variază în funcţie de cerere.

Mărime flotă

12

Persoane cheie

Mark Anžur (CEO)

Sedii

Aeroportul Ljubljana, Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem, Slovenia

Website

www.adria.si