Compania aeriană Aeromexico

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Aeromexico pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

We never stop

Descriere

Aeromexico, compania aerienă ce operează la nivel mondial din Mexic, este un membră fondatoare a SkyTeam și oferă servicii de tipul Clase Premier ® clienților săi, alături de o atmosferă relaxantă, care le permite să lucreze sau să se odihnească în cel mai înalt confort. Aeromexico operează peste 450 de zboruri zilnice de la hub-ul principal din Terminalul 2 de la Mexico City International Airport. Viziunea globală Aeromexico se concentrează asupra serviciilor și eficienței. Aceasta a fost recunoscută pentru stilul său distins de servicii atente, personalizate la bord (facilități gratuite, mese și băuturi - inclusiv cocktail-uri), în Coach și Clase Premier ®. Compania aeriană oferă opțiuni de divertisment excelente, inclusiv canale de filme și muzică sau jocuri video pe rutele selectate.

Istoric

Compania a fost înființată ca ”Aeronaves de México” la data de 15 septembrie 1934 de către Antonio Díaz Lombardo. Primul avion a fost un Stinson SR pilotat de către Julio Zinser. Acesta a inaugurat zborul Mexico City - ruta Acapulco pe 14 septembrie 1934. Când a început al Doilea Război Mondial, compania aeriană a continuat să crească și să se extindă, iar asta doar cu ajutorul lui Pan Am, care deținea 25% din noua companie mexicană. Aeromexico a suferit o serie de modificări în următoarele două decenii. Cu toate acestea, în anii 1950, a început renovarea, iar astfel compania aeriană a preluat diverse alte companii concurente mai mici din întreaga țară (inclusiv Aerovías Vizitator - a doua companie aeriană din țară la acea vreme), care deținea rutele de Madrid și Paris.

Business Lounge

Salón Premier

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Mexico City

Destinaţii

55 (dintre care 7 sunt sezoniere, iar două sunt rute noi)

Orașe Focus

Aeroportul Internaţional Don Miguel Hidalgo y Costilla (Guadalajara), Aeroportul Internaţional General Ignacio Pesqueira Garcia (Hermosillo), Aeroportul Internaţional General Mariano Escobedo (Monterrey)

Zboruri din oraşele

Într-o încercare de a obține o prezența mai mare la nivel mondial și de a-și consolida rețeaua de conexiuni mai ușor, Aeromexico a început să se extindă pe noi piețe internaționale. Noi zboruri spre San Jose și Costa Rica au început în primăvara anului 2010. Zborurile regulate Tokyo-Mexico City au început din data de 13 ianuarie 2010. Aeromexico a început să își ofere serviciile și către desinația Bogotá, Columbia la 5 iulie 2010, cu zboruri zilnice operate cu aeronave Boeing 737. În octombrie 2012, Aeromexico a anunțat că va deschide o nouă rută între Mexico City și Rio de Janeiro până în mai 2013, cu 767 aeronave. Aeromexico va avea o nouă cursă Mexico City - Quito în aprilie 2013. Aeromexico oferă mai mult de 70 de destinații în Mexic și în marile orașe din Statele Unite, Canada, America Centrală și de Sud și Europa, aceasta fiind singura companie aeriană din America Latină care oferă clienților săi zboruri regulate și directe în Asia.

Flotă

Primele trasee parcurse de către AeroMexico vor fi cele de la Mexico City la Buenos Aires, Santiago de Chile, Paris, Barcelona, și Tokyo. Destinații suplimentare (cum ar fi Roma, Frankfurt, Beijing sau Seul) ar putea urma o dată ce compania își va consolida traseele. Compania aeriană intenționează să înlocuiască Boeingul 767-200ER cu Boeing 787-8, având în vedere faptul că 300ER este mai profitabil și mai puțin restricționat. De asemenea, un interes ce se întinde pe termen mai lung (în urmatorii ani: 2015-2020) este acela de înlocuire a aeronavelor Boeing 777.

Mărime flotă

56 (+ 127 comenzi şi 60 opţiuni)

Subsidiare

Aeroméxico Connect

Compania mamă

Grupo Financiero Banamex (Companie subsidiară Citigroup)

Persoane cheie

Andrés Conesa Labastida (CEO)

Sedii

Mexico City, Mexic

Venituri

2.80 miliarde USD (2011)

Venituri Nete

267.6 milioane USD (2011)

Website

www.aeromexico.com