Compania aeriană Aerosvit Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Aerosvit Airlines este un membră a IATA și IATA IOSA fiind transportator certificat. Baza sa principală este Aeroportul Boryspil. Compania aeriană a început activitatea în aprilie 1994, cu zboruri internaționale de la Kiev, în colaborare cu Air Ucraina. În 2012, Aerosvit a avut problemele legate de datorii serioase, iar procedura de faliment a început în decembrie 2012.

Istoric

Compania a fost înființată la 25 martie 1994, și și-a început activitatea în luna aprilie a aceluiași an, cu zboruri din Kiev către Tel Aviv, Odessa, Salonic, Atena și Larnaca în colaborare cu Air Ucraina. În 1994, Aerosvit a fost inițial încorporată ca o societate pe acțiuni de tip închis. Curând după aceea, au fost lansate zboruri regulate de la Kiev la Atena și Tel-Aviv. Acestea au fost urmate în curând de noi zboruri regulate către destinații din Grecia și Cipru. O piatră de hotar a fost atins în 1994 cu achiziţionarea primului Boeing 737-200. În anul 2000, două Boeinguri 737-300 s-au alăturat flotei Aerosvit Airlines. În 2004, Aerosvit Airlines a devenit Transportatorul aerian oficial al echipei Olimpice din Ucraina pentru Jocurile Olimpice de vară ce au avut loc în 2004, în Atena. În 2009 Aerosvit a lansat un zbor programat în Kazahstan, de data aceasta în noua capitală - Astana.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Borispol

Orașe Focus

Aeroportul Internaţional Dnipropetrovsk, Aeroportul Internaţional Donetsk, Aeroportul Internaţional Odessa, Aeroportul Internaţional Simferopol

Zboruri din oraşele

Aerosvit a oferă zboruri către 72 de destinații din Asia, Europa și America de Nord de la baza sa din Kiev Boryspil, însă operează și zboruri interne în Ucraina. Zborurile oferite sunt către Asia, Asia de Est, Asia de Sud, Asia de Sud-Est, Asia de Vest, Europa, America de Nord.

Flotă

Flota Aerosvit este formată din 22 de aeronave Boeing. În toamna anului 2002, primul curier de aeronave, Boeing 767, a fost adăugat la flota Aerosvit Airlines. Compania a adăugat un al doilea Boeing 767 un an mai târziu. Aceste aeronave au devenit coloana vertebrală pentru primul serviciu de zbor la nivel mondial, de cursă lungă din istoria Ucrainei independente și au oferit premisa pentru lansarea cu succes a cinci rute transcontinentale între Kiev și America de Nord (New York și Toronto), Asia de Sud-Est (Bangkok ) și (Ho Chi Minh), Asia Centrală (Delhi) și (Colombo), si Orientul Indepartat (Beijing). Începând cu ianuarie 2013 Compania Aerosevit deține următoarele aeronave: Boeing 737-400, Boeing 737-500, Boeing 767-300ER

Mărime flotă

4

Subsidiare

Dniproavia (și-a încheiat activitatea), Donbassaero (și-a încheiat activitatea)

Compania mamă

Grup privat

Persoane cheie

Oleksandr Avdieiev (Acting Director General), Gregory Gurtovoy (Co-Chairman of Supervisory Board)

Sedii

Aeroportul Internaţional Borispol, Kiev, Ukraina

Website

www.aerosvit.com