Compania aeriană Air Arabia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Air Arabia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Compania zboară în peste 82 destinații răspândite în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia și Europa. Această oferă confort, încredere și valoare pentru transportul aerian iar sub motto-ul "Plătește mai puțin. Zboară mai mult!", Air Arabia își dorește ca un număr cât mai mare de clienți să aibă posibilitatea de a ajunge în cât mai multe destinații atrăgătoare la un preț convenabil.

Istoric

Air Arabia a fost înființată la data de 3 februarie 2003 printr-un decret emis de către Dr. Sultan bin Mohamed Al-Qasimi, Conducator Sharjah și membru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite. Astfel Air Arabia a devenit prima companie aeriană low-cost din regiune. Compania aeriană și-a început activitatea la data de 28 octombrie 2003, cu primul zbor de la Sharjah, Emiratele Arabe Unite către Aeroportul Internațional din Bahrain. Air Arabia a fost profitabilă din primul său an de afaceri.

Primul zbor

28 octombrie 2003

Bazele operaționale

Aeroportul Internaţional Sharjah

Destinaţii

82

Zboruri din oraşele

Air Arabia este o companie aeriană low-cost din Sharjah, în Emiratele Arabe Unite. Compania a început operațiunile în 2003, iar de atunci a fost numită transportatorul low cost al anului, păstrând acest titlu vreme de mulți ani. Air Arabia funcționează în prezent cu un singur tip de aeronavă, Airbus A320 și este una dintre puținele companii aeriene low cost ce are o aeronavă nouă. Air Arabia operează servicii regulate către 46 de destinaţii din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, subcontinentul indian, Asia Centrală și Europa, printre care: Siria, Egipt, Kazahstan, Iordania, Grecia, Bahrain, India, Liban, Bangladesh, Sri Lanka, Regatul Arabia Saudită, Qatar, Turcia, Afganistan, Pakistan, Nepal, Sudan, Ucraina, Kuweit, Kenya, Oman, Yemen, Emiratele Arabe Unite, Iran, Maroc, Olanda, Spania, Belgia, Turcia, Franța, Italia.

Flotă

Air Arabia operează cu un singur avion de tip Airbus A320 şi este una dintre puținele companii aeriene low cost care dețin o aeronavă nouă. Aeronave Air Arabia sunt toate configurate cu o singură cabină și oferă confort clienților cu un pas loc spațios de 31 și 32 de centimetri (măsurată de la același punct de pe un scaun la același punct de pe scaunul din față). Din confortul cabinei, tehnologie și eficiența, aeronava A320 este renumită pentru stabilirea standardelor. Flota actuală a companiei Air Arabia constă în 27 de aeronave noi Airbus A320. Compania are o comandă existentă cu 44 de aeronave Airbus A320.

Mărime flotă

31 (+ 29 comenzi)

Subsidiare

Air Arabia, Egypt Air, Arabia Maroc

Persoane cheie

Adel Ali (Group CEO)

Sedii

Aeroportul Internaţional Sharjah, Sharjah, Emiratele Arabe Unite

Website

www.airarabia.com