Compania aeriană Air China

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Air China Limited este principala companie aeriană din Republica Populară Chineză cu sediul în districtul Shunyi, Beijing. Operațiunile de zbor Air China se bazează în afara Aeroportului Internaţional Beijing, și este pe locul 10 în lume ca mărime a flotei. Logo-ul întreprinderii Air China constă într-un model artistic de pasăre Phoenix, numele companiei aeriene scrise caligrafic de fostul lider național Deng Xiaoping și sintagma "Air China" scrisă în limba engleză. Logo-ul este, de asemenea şi transfigurarea artistică a cuvântului "VIP". Air China este un membru al Star Alliance. În 2010, Air China a transportat 60 de milioane de pasageri pe rute interne și internaționale cu o medie de 80% din capacitatea totală de transport. Compania aeriană a raportat un profit net de 1.83 miliarde de dolari în 2010.

Istoric

Air China a fost înființată la 1 iulie 1988, ca urmare a deciziei guvernului chinez la sfârșitul anului 1987 de a împărți diviziile de operare a Administrației Aviației Civile din China în șase linii aeriene distincte: Air China, China Eastern, China Southern, China Northern, China Southwest și China Northwest. Air China a fost însărcinată cu zborurile intercontinentale și a preluat aeronavele pentru distanțe lungi ale Administrației Aviației Civile Chineze (avioane Boeing 747, 767 și 707). În ianuarie 2001, cele zece companii aeriene ale fostei Administraţii aviatice au anunțat că au convenit asupra unui plan de fuziune conform căruia Air China avea să achiziţioneze China Southwest Airlines. Înainte de achiziție, Air China era a patra cea mai mare companie aeriană internă a țării. Fuziunea a creat un grup cu active în valoare de 8.63 miliarde $ şi o flotă de 118 aeronave. În 2006, Air China a semnat un acord de aderare la Star Alliance. A devenit membru al alianței la 12 decembrie 2007 alături de Shanghai Airlines. În anii următori linia aeriană şi-a consolidat profitul şi prezenţa pe piaţă prin mai multe achiziţii la bursă. La 2 decembrie 2010, Air China a primit cel mai mare premiu din industria turismului spaniol şi anume "Placa de Merit Turistică". Air China a fost prima companie străină care a primit premiul acordat organizațiilor și persoanelor fizice care contribuie la industria turismului spaniol.

Business Lounge

VIP Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Beijing Capital, Aeroportul Internaţional Chengdu Shuangliu, Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong

Destinaţii

185

Orașe Focus

Hangzhou Xiaoshan, Chongqing Jiangbei, Tianjin Binhai, Wuhan Tianhe

Zboruri din oraşele

Rețeaua de rute Air China se extinde din Asia către Orientul Mijlociu, Europa Occidentală și America de Nord de la baza principală din Aeroportul Internaţional Beijing. De asemenea, ajunge în prezent la un număr semnificativ de destinații către Asia, Australia și Europa din Shanghai. Unele rute internaționale operează de la Chengdu, Chongqing, Dalian, Dubai, Hangzhou, Kunming, Nanning și Xiamen. Printre destinaţiile sale se află şi Etiopia, Kazakhstan, Grecia, Noua Zeelandă, Iraq, India, Thailanda, Serbia, Germania, România, Ungaria, Koreea de Sud, Egipt, Rusia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Japonia, Elveţia, Vietnam, SUA, Turcia, Indonezia, Pakistan, Nepal şi altele.

Flotă

În prezent, flota liniei aeriene cuprinde aeronave cu o vârstă medie de 6,6 ani: 142 de aeronave Airbus, 158 de aeronave Boeing şi încă 252 de aeronave pe lista comenzilor în aşteptare.

Mărime flotă

293 (+ 250 comenzi)

Subsidiare

Air China Cargo, Air Macau, Beijing Airlines, Dalian Airlines, Shandong Airlines, Shenzhen Airlines, Tibet Airlines

Compania mamă

Corporația Națională a Aviației din China

Persoane cheie

Wang Changshun, Chairman, Cai Jianjiang, President

Sedii

Aeroportul Beijing Tianzhu, Beijing, China

Website

www.airchina.com