Compania aeriană Air Macau Company Limited

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Air Macau este principala companie aeriană din Regiunea Macau cu sediul în aceeaşi locaţie. Compania aeriană operează servicii pentru 12 destinaţii din China continentală, precum și servicii regionale internaționale din centrul său aviatic de la Aeroportul Internațional din Macao. Mai mult de 70% din veniturile Air Macao vin din transportul de pasageri în strâmtoarea Taiwan către Macao. În fiecare săptămână, Air Macau are 72 de zboruri regulate dus-întors între Macao și Taipei și 28 de zboruri dus-întors între Macao și Kaohsiung.

Istoric

Compania a fost înființată la 13 septembrie 1994, și şi-a început operațiunile comerciale la data de 9 noiembrie 1995 cu un zbor de la Macao la Beijing și Shanghai. Înainte de 1995, nu exista nici un serviciu aerian către Macao decât transportul cu elicopterul. Un serviciu de zboruri folosind o aeronavă s-a lansat între Beijing, Shanghai şi Taipei pe 8 decembrie 1995. Primul serviciu doar pentru transport aerian comercial a fost lansat pe 7 octombrie 2002 între Taipei și Shenzhen prin Macao. Air Macau este deţinută de China National Aviation Corporation, TAP Portugal, Sociedade de Turismo e Diversões de Macau, EVA Air, guvernul din Macao și investitori din Macao. În 2009, două companii controlate de Edmund Ho, directorul executiv al Regiunii Macao, au vândut un pachet combinat de 1,25% către Air China pentru o sumă care nu a fost divulgată de către părți iar în 2010 TAP şi-a vândut acţiunile tot către Air China.

Business Lounge

CIP Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Macau

Destinaţii

22

Zboruri din oraşele

Air Macau oferă servicii de zbor folosind o aeronavă pentru pasagerii care călătoresc între Taiwan și Beijing, Shanghai, Xiamen și în alte orașe din China continentală. Deși ei trebuie să completeze o procedură de transfer scurt în Aeroportul Internațional Macao și să aștepte aproximativ 30 de minute cu bagajul de mână în sala de placări, pasagerii se pot îmbarca în același avion și să continue zborul către destinație. Printre destinaţiile companiei se mai numără şi: Thailanda, Filipine, Taiwan, China, Japonia, Koreea de Sud, Singapore.

Flotă

Flota e compusă din cinci aeronave Airbus A319-100, două aeronave Airbus A320-200, patru aeronave Airbus A321-100 şi patru aeronave Airbus A321-200.

Mărime flotă

15

Compania mamă

Corporația Națională a Aviației din China (Macau) Company Limited

Persoane cheie

Zheng Yan, Chairman, Zhu Songyan, General Manger

Sedii

Macau, China

Website

www.airmacau.com.mo