Compania aeriană Air Malta Company

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

The airline of the Maltese Islands, The future is with us

Descriere

Air Malta este linia aeriană națională a Maltei, cu sediul la Aeroportul Internațional din Malta în Luqa. Aceasta operează servicii pentru 36 de destinaţii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Nodul principal şi totodată baza companiei aeriene Air Malta se află la Aeroportul Internațional din Malta. Potrivit raportului trimestrial din mai 2006 a Asociației Liniilor Aeriene Europene, Air Malta este compania aeriană cu cel mai mic număr de bagaje pierdute.

Istoric

La scurt timp după al Doilea Război Mondial, câteva companii aeriene private de mici dimensiuni s-au format în Malta. Printre acestea au fost şi Malta Instone Airline, BAS (Malta) Ltd şi Malta Airlines. În 1947, primele două companii au fuzionat pentru a forma Air Malta Ltd în concurență acerbă cu cea din urmă. În cele din urmă, în 1951, Malta Airlines a absorbit serviciiile Air Malta Ltd și a continuat să funcționeze până în 1973. Proprietarii Air Malta Ltd au folosit bunurile lor imobiliare, personalul și echipamentele proprii să înființeze o companie numită Serviciile Aviatice Malteze. După deschiderea Aeroportului Internațional din Malta în 1992, Air Malta a creat CargoSystems, un sistem care include servicii de transport aerian de marfă pe avioanele Air Malta. Între 2002 și 2007, Air Malta s-a angajat într-un program de înlocuire a flotei sale optând pentru schimbarea tuturor aeronavelor Airbus A319 și A320, reducând astfel vârsta medie a flotei la 2,5 ani.

Business Lounge

La Valette

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Malta

Destinaţii

37

Zboruri din oraşele

Air Malta efectuează zboruri către Algeria, Libia, Israel, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina, Regatul Unit.

Flotă

Compania are în componenţa sa 12 aeronave cu o vârstă medie de şapte ani dintre care cinci aeronave Airbus A319-100 şi şapte Airbus A319-100.

Mărime flotă

12

Persoane cheie

Peter Davies (Chief Executive Officer)

Sedii

Luqa, Malta

Website

www.airmalta.com