Compania aeriană Air New Zealand

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

The airline of Middle earth

Descriere

Air New Zealand este linia aeriană națională și principalul operator de transport aerian din Noua Zeelandă. Stabilit în Auckland, Noua Zeelandă, compania aeriană operează zboruri de pasageri programate către 27 de destinaţii interne și 29 de destinații internaționale din 15 țări din Asia, Europa, America de Nord și Oceania. A fost singura companie aeriană care a făcut ocolul lumii cu zborurile sale emblematice NZ1/2 pe ruta Heathrow - Los Angeles - Auckland și NZ35/38 pe ruta Auckland - Hong Kong – Heathrow până la încheierea din martie 2013 când Air New Zealand a oprit zborurile Hong Kong - Londra în favoarea unui acord de partajare cu Cathay Pacific. Air New Zealand este un membru al alianței aeriene la nivel mondial Star Alliance după ce a aderat în 1999. Air New Zealand a primit premiul pentru cea mai bună linie aeriană a anului în 2010 și 2012 de către Air Transport World.

Istoric

Air New Zealand îşi are originile în compania Tasman Empire Airways Limited, înfiinţată în 1940 ca o linie aeriană de hidroavioane ce opera zboruri peste Tasmania între Noua Zeelandă și Australia. Tasman Empire Airways Limited a devenit în totalitate proprietatea guvernului Noii Zeelande în 1965, şi a fost redenumită Air New Zealand. Începând cu 2008, Air New Zealand transportă 11,7 milioane de pasageri anual.

Primul zbor

1965

Business Lounge

Koru Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Auckland

Destinaţii

56 împreună cu subsidiarele

Orașe Focus

Christchurch, Los Angeles, Sydney, Wellington

Zboruri din oraşele

Rețeaua de zboruri Air New Zealand se concentrează asupra Australiei și Pacificului de Sud, cu servicii de cursă lungă în Asia, Europa și America de Nord. Pe lângă zborurile din centrul aviatic din Auckland, Air New Zealand zboară, de asemenea, pe ruta Los Angeles - Heathrow. În decembrie 2009, Air New Zealand a anunţat un nou serviciu pe ruta Sydney - Rarotonga pentru a atrage mai mulţi australieni către Insulele Cook. Printre destinaţiile companiei se numără: Australia, Insula Niue, Samoa, Indonezia, Japonia, Hong Kong, SUA, Regatul Unit, Fiji, Noua Caledonie, Tonga, Polinezia Franceză, Vanuatu, Insulele Cook, China, Canada.

Flotă

Air New Zealand operează, în prezent, o flotă de curse lungi internaționale constituită în mare parte din seria Boeing 777, şi diferitele variante cu Boeing 767, iar restul de două Boeing 747-400. Aeronavele de tip Airbus A320 zboară pe rute internaționale regionale. Linia aeriană utilizează, de asemenea, o flotă de aeronave Airbus A320 și Boeing 737 pentru cursele interne pe distanțe scurte. Filiale regionale ale Air New Zealand, Air Nelson, Eagle Airways, Mount Cook Airline operează servicii naționale suplimentare pe distanțe scurte în Noua Zeelandă.

Mărime flotă

50 (104 împreună cu companiile subsidiare)

Subsidiare

Air New Zealand Link

Compania mamă

Guvernul Statului Noua Zeelandă (73.72% owner)

Persoane cheie

Christopher Luxon (CEO), Norm Thompson (Deputy CEO)

Sedii

Western Reclamation, Auckland City, Noua Zeelandă

Venituri

4.483 miliarde dolari nou zeelandezi (2012)

Venituri din exploatare

715 milioane dolari nou zeelandezi (2012)

Profit

71 milioane dolari nou zeelandezi (2012)

Total active

5.459 miliarde dolari nou zeelandezi (2012)

Capitalul total

1.688 miliarde dolari nou zeelandezi (2012)

Website

www.airnewzealand.com