Compania aeriană Air Nostrum

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Air Nostrum, cunoscută şi sub numele de Iberia Regional, este o companie aeriană regională cu sediul în Valencia, Spania. Air Nostrum este un operator de transport independent care funcționează ca parte a francizei Iberia Airlines și Binter Canarias. Franciza Iberia Regional este un partener regional al companiei Iberia și un membru afiliat al alianței aeriene Oneworld. Air Nostrum operează o reţea extinsă de 91 de rute interne și internaționale către 51 de destinații, precum și zboruri charter. Baza sa principală este Aeroportul Valencia cu noduri pe Aeroportul Barcelona și Aeroportul Madrid-Barajas.

Istoric

Compania a fost înființată la 23 mai 1994, și a început activitatea pe 15 decembrie în acelaşi an. A fost fondată drept Líneas Aéreas del Mediterraneo/Air Nostrum în Valencia. În mai 1997, Air Nostrum a semnat un acord cu Iberia pentru a deveni parte a francizei acesteia. Aceasta a achiziționat filiala Iberia Binter Mediterraneo și a preluat operațiunile sale. În urma fuziunii Iberia cu Aviaco în 1999 servicii suplimentare interne și internaționale au fost preluate de Air Nostrum. A achiziţionat compania aeriană olandeză Denim Air în 1999 dar în 2002 şi-a pierdut orice interes în companie.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Barcelona, Aeroportul Madrid - Barajas, Aeroportul Valencia

Destinaţii

51

Zboruri din oraşele

Printre destinaţiile companiei se numără: Algeria, Italia, Franţa, Grecia, Croaţia, Germania, Portugalia, Malta, Maroc.

Flotă

Din decembrie 2012, flota Air Nostrum este formată din următoarele aeronave cu o vârstă medie de 5.5 ani: cinci ATR 72-600, 13 Bombardier CRJ200, 11 Bombardier CRJ900, 10 Bombardier CRJ1000 . De asemenea, pe lista de aşteptare a comenzilor se mai află încă 33 de aeronave.

Mărime flotă

39 (+33 comenzi)

Compania mamă

Companie privată

Sedii

Valencia, Spania

Website

www.airnostrum.es