Compania aeriană Air Transat A.T. Inc.

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Air Transat este o companie aeriană canadiană cu profil intercontinental. Are sediul în Saint-Laurent, Quebec operând zboruri normale şi charter care deservesc 60 de destinaţii din 25 de ţări. Compania aeriană este deținută și administrată de Transat A.T. Inc. În sezonul de vară destinațiile sale principale sunt Europa, și în sezonul de iarnă în Caraibe, Mexic, SUA și America Centrală, deși compania aeriană efectuează mai multe zboruri pe tot parcursul anului în Europa din Toronto și Montreal. Principalele sale noduri canadiene sunt Aeroportul Internaţional Montréal-Pierre Elliott Trudeau, Aeroportul Internaţional Toronto Pearson şi Aeroportul Internaţional Vancouver. Compania aeriană efectuează zboruri din Aeroportul Internaţional Calgary, Aeroportul Internaţional Québec/Jean Lesage și altele.

Istoric

Air Transat a făcut zborul inaugural pe 14 noiembrie 1987, de la Montreal la Acapulco. Șase ani mai târziu Air Transat şi-a asumat baza de întreținere şi avioanele liniei aeriene Nationair. Astăzi, compania este una dintre cele mai mari linii aeriene din Canada pe lângă AirCanada şi WestJet transportând peste 3,5 milioane de pasageri pe an. La 13 februarie 2011, zborul Air Transat TS163 a fost operat cu primul echipaj de zbor complet feminin de la Cancun la Vancouver. Compania aeriană a câștigat numeroase premii, cel mai recent fiind premiul Skytrax pentru cea mai bună linie aeriană de agrement în 2012.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Montréal-Pierre Elliott Trudeau, Aeroportul Internaţional Toronto Pearson, Aeroportul Internaţional Vancouver

Destinaţii

60

Orașe Focus

Québec/Jean Lesage, Calgary

Zboruri din oraşele

Air Transat este specializată în zboruri charter din oraşe canadiene către destinaţii de vacanţă, mai ales spre sud în timpul lunilor de iarnă, și în Europa în timpul verii. Spre deosebire de alte companii aeriene, Air Transat are un regulament foarte restrictiv privind rambursarea sau politica de schimb. Bilete nu pot fi schimbate sau rambursate în termen de 45 de zile înainte de plecare. Printre destinaţii se numără: Antigua şi Barbuda, Cuba, Republica Dominicană, Haiti, Jamaica, Saint Lucia, Costa Rica, El Salvador, Nicaragua, Panama, Mexic, SUA, Columbia, Venezuela, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Regatul Unit.

Flotă

Vârsta medie a flotei este de 16,5 ani şi cuprinde 10 aeronave Airbus A310-300, opt Airbus A330-200, patru Airbus A330-300.

Mărime flotă

22

Compania mamă

Transat A.T. Inc.

Persoane cheie

Allen Graham (Chairman & CEO), Jean-Marc Eustache (co-founder)

Sedii

Aeroportul Internaţional Montréal-Trudeau, Montreal, Quebec, Canada

Website

www.airtransat.com