Compania aeriană Alaska Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

North of Expected

Descriere

Alaska Airlines este o companie aeriană cu sediul în suburbia SeaTac din Seattle, Washington, în Statele Unite ale Americii. Compania aeriană s-a înfiinţat în 1932, sub numele McGee Airways. După mai multe fuziuni și achiziții cu alte companii aeriene, inclusiv Star Air Service, aceasta s-a redenumit Alaska Airlines în 1944. Serviciile sale acoperă întregul stat american, Canada, Mexic și patru Insule din Hawaii. Alaska Airlines transportă mai mulți pasageri între Alaska și restul ţării decât orice alte companii aeriene. Clasificat drept un operator de transport important, aceasta este a șaptea cea mai mare companie aeriană din SUA după traficul de călători. Alaska operează în prezent cel mai mare nod aviatic pe Aeroportul Internaţional Seattle–Tacoma.

Istoric

Compania aeriană a efectuat zborul său inaugural între Anchorage și Bristol Bay cu un avion Stinson, cu un singur motor şi cu trei pasageri. La acea vreme nu existau zboruri regulate. Un zbor avea loc atunci când erau pasageri sau o încărcătură de mărfuri sau poștă. La mijlocul Marii Depresii, compania aeriană se chinuia din punct de vedere financiar. Au fost, de asemenea, foarte multe companii aeriene din Anchorage și nu exista o cerere suficient de mare pentru a le sprijini. În următorii câțiva ani, compania aeriană a făcut multe fuziuni şi achiziţii care au produs modificări numelui, iar afacerile s-au extins în întreaga Alaska. Când SUA a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial, în decembrie 1941 Alaska Airlines a rămas fără un procentaj semnificativ din piloţii săi. În timpul războiului compania aeriană nu avea destule fonduri și echipamente iar piloții erau deseori forțați să cumpere combustibil pentru avioanele lor din propriile buzunare.

Primul zbor

6 iunie 1944

Business Lounge

Board Room

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Los Angeles, Aeroportul Internaţional Portland, Aeroportul Internaţional Seattle–Tacoma, Aeroportul Internaţional Ted Stevens Anchorage

Destinaţii

91

Zboruri din oraşele

Reţeaua de zboruri Alaska se întinde pe mai mult de 92 de orașe din Statele Unite, Canada și Mexic. Unele dintre destinaţiile operate de linia aeriană sunt Prudhoe Bay, Anchorage, Adak, Cordova, Juneau, Kodiak, Kotzebue, King Salmon, Nome și Sitka, multe dintre care sunt inaccesibile pe cale rutieră. Printre destinaţiile sale se numără: Georgia(SUA), Texas(SUA), Massachussetts (SUA), California (SUA), Colorado (SUA), Mexic, Canada şi multe altele.

Flotă

Cu excepția a Bombardier CRJ700 operat de Skywest Airlines, Alaska Airlines are o flotă de 125 de avioane Boeing 737 cu o vârstă medie de 9 ani. De asemenea, pe lista de aşteptare a comenzilor se mai află încă 70 de aeronave Boeing.

Mărime flotă

125

Compania mamă

Grupul Alaska Air

Persoane cheie

Linious "Mac" McGee (Founder), Brad Tilden (President and CEO)

Sedii

Seattle, Washington, SUA

Website

www.alaskaair.com