Compania aeriană All Nippon Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Japan's Best to the World

Descriere

All Nippon Airways Co, Ltd. cunoscut şi sub numele de Zennikkū sau ANA, este cea mai mare companie aeriană din Japonia. Aceasta are sediul în Shiodome City Cente,r în zona Shiodome din Minato, Tokyo, Japonia. Compania efectuează zboruri către 49 de destinații în Japonia și 32 de rute internaționale cu peste 14.000 de angajați din mai 2009. Principalele noduri internaționale ANA sunt la Aeroportul Internaţional Narita în afara oraşului Tokyo și Aeroportul Internațional Kansai din afara oraşului Osaka. Principalele sale noduri interne sunt la Aeroportul Internaţional Tokyo, Aeroportul Internaţional Osaka Itami, Aeroportul Internațional Chūbu Centrair și New Chitose Airport. Pe lângă operaţiunile sale principale, ANA controlează mai multe linii aeriene subsidiare, inclusiv companiile sale aeriene regionale. La 29 martie 2013, ANA a fost desemnată o companie de 5 stele de către Skytrax.

Istoric

Compania ce avea să devină mai târziu ANA, Elicoptere şi Avioane Nippon s-a înființat la 27 decembrie 1952. La 15 decembrie 1953 a operat primul său zbor de marfă între Osaka și Tokyo cu un de Havilland Dove, JA5008. Acesta a fost primul zbor programat cu un pilot japonez în Japonia postbelică. Serviciul de călători pe aceeași rută a început la 1 februarie 1954 și a fost actualizat în luna martie la un de Havilland Heron. ANA a crescut în anii 60 adăugând Vickers Viscount și Fokker F27 la flota în creştere. În 1986, ANA a început să se extindă dincolo de transportul intern care era esenţial Japoniei şi să devină un operator de transport internațional competitiv. În iulie 2011 All Nippon Airways și AirAsia au convenit să formeze un transportator low-cost numit AirAsia Japonia cu sediul în Aeroportul Internațional Narita din Tokyo.

Business Lounge

ANA Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Narita (Tokyo), Aeroportul Internaţional Haneda (Tokyo), Aeroportul Internaţional Osaka, Aeroportul Internaţional Kansai (Osaka)

Destinaţii

81

Orașe Focus

Chūbu Centrair(Nagoya), New Chitose(Sapporo)

Zboruri din oraşele

ANA are o rețea extinsă pe rutele interne care acoperă în întregime Japonia, de la Hokkaido în partea de nord la Okinawa din sud. Rețeaua internațională ANA se extinde prin China, Koreea și Asia de Sud-Est, Statele Unite și Europa de Vest. Nodul său principal internațional este Aeroportul Internațional Narita unde îşi împarte aripa de sud a Terminalului 1 cu partenerii săi din Star Alliance. Printre destinaţiile companiei se află: Thailanda, China, Australia, Canada, SUA, India, Indonezia, Germania, Guam, Vietnam, Hong Kong, Malaezia, Filipine, Rusia, Koreea de Sud, Singapore, Suedia, Taiwan şi altele.

Flotă

Începând cu ianuarie 2013, flota ANA pentru pasageri, cu excepția subsidiarelor, este formată din următoarele aeronave: 19 aeronave Airbus, 163 aeronave Boeing şi încă 73 de aeronave pe lista de aşteptare a comenzilor.

Mărime flotă

179 (275 împreună cu companiile subsidiare)

Subsidiare

ANA Wings, ANA & JP Express

Persoane cheie

Yoji Ohashi (Chairman), Shinichiro Ito (CEO)

Sedii

Tokio, Japonia

Venituri

1.411 trillioane yeni japonezi (2011)

Venituri din exploatare

97.02 miliarde yeni japonezi (2011)

Venituri Nete

28.17 miliarde yeni japonezi (2011)

Total active

2.002 trillioane yeni japonezi (2011)

Capitalul total

554.85 miliarde yeni japonezi (2011)

Angajați

32,884 (2011)

Website

www.ana.co.jp