Compania aeriană Arkia Israeli Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Arkia Israel Airlines este o companie aeriană israeliană independent ce operează servicii naționale și internaționale de la baza sa din Tel Aviv. Arkia Israel Airlines, a doua cea mai mare companie aeriana israeliană a semnat în 2012 un acord de achiziție pentru patru A321neos, la Farnborough International Airshow. Arkia operează cu mândrie flota "de aeronave în jurul ceasului”. Compania are, în prezent, zeci de zboruri interne zilnicei, la o gamă largă de destinații, inclusiv: Eilat, Ierusalim, Tel Aviv, Haifa, Aeroportul Ben Gurion, Rosh Pina si Kiryat Shmoneh. Compania continuă să-și extindă operațiunile și să achiziționeze noi companii, în scopul de a se poziționa ca o companie importantă și un lider în domeniul aviației și Turismului Industriei din Israel.

Istoric

Arkia a fost fondată în 1949, ca ”Israel Inland Airlines”, moment în care a devenit clar că există cerere considerabilă pentru o companie locală care să conecteze Tel Aviv cu diferite regiuni. Astfel, compania a continuat să crească, modernizându-și flota și ajungând să aibă cifrele anuale de peste 70.000 de pasageri. În anul 1961, numărul de pasageri depășește pragul de 100.000, iar compania cumpără un alt Dakota.

Bazele operaționale

Aeroportul Internaţional Ben Gurion, Aeroportul Internaţional Eilat, Aeroportul Ovda, Aeroportul Sde Dov

Destinaţii

25

Zboruri din oraşele

Arkia Israel Airlines este al doilea cel mai mare transportator din Israel după El Al și operează din ambele aeroporturi: Tel Aviv Aeroporturi Ben Gurion (internaționale) și Sde Dov. În afară de operarea mai multor zboruri charter către destinații europene și mondiale, Arkia operează pe plan intern la Haifa și Eilat de la Tel Aviv, plus Larnaca, Dublin și Amman afara Israelului. Arkia Israel Airlines servește 25 de oraşe din 16 țări diferite. Compania are 3 destinații internaționale și 22 naționale. În Asia, ajunge până în Cipru, Iordania și în Europa, zboară în Croația, Danemarca, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Polonia, Spania, Suedia și Ucraina, dar favorizează și cursele interne, în Israel.

Flotă

Cele mai importante aeronave deținute de către compania aeriana Arkia sunt Boeing, ATR si Bombardier, însă această deține o flotă de aproximativ 40 de aeronave de zbor. Mai exact, este vorba despre doua aeronave Boeing 757-300 cu 265 de locuri cu zboruri în Europa, o aeronavă de tip Embraer 195AR cu 122 de loocuri care este utilizata pentru zboruri regulate și de tip charter în Europa și cinci avioane ATR 72 cu un număr de 72 de locuri pentru zblorurile interne și destinațiile europene din jur.

Mărime flotă

8 (+ 8 comenzi)

Compania mamă

Jordache Enterprises (75%)

Persoane cheie

Gadi Tepper (CEO)

Sedii

Aeroportul Dov, Tel Aviv, Israel

Website

www.arkia.com