Compania aeriană Asiana Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Always with you

Descriere

Asiana Airlines este una dintre cele două companii aeriene majore din Coreea de Sud împreună cu Korean Air. Asiana are sediul central în orașul Asiana din Osoe-dong, Gangseo-gu, Seoul. Compania aeriană are centrul aviatic intern la Aeroportul Internațional Gimpo și nodul său internațional la Aeroportul Internațional Incheon. Ca membru al Star Alliance, funcționează pe 14 rute interne și 90 internaționale pentru transport călători și 27 de rute pentru marfă în Asia, Europa, America de Nord, și Oceania. În decembrie 2012, compania avea 9073 de angajaţi. Majoritatea piloților Asiana, a personalului de la sol și însoțitorii de zbor, sunt stabiliţi în Seul. Asiana a câştigat prestigiosul premiu pentru cea mai bună linie aeriană a nului în 2010 oferit de către Skytrax. A câştigat, de asemenea, şi "Cea Mai Bună Linie Aeriană din Lume Per Total", premiu acordat din partea revistei Business Traveler în 2012. Pe lângă acestea, Asiana este unul dintre cele șapte companii aeriene evaluate ca fiind "de cinci stele" de către Skytrax.

Istoric

Korean Air (asociat cu grupul Hanjin), care a fost privatizată în 1969, a avut un monopol asupra industriei aeriene din Coreea de Sud până la înfiinţarea Asiana în 1988. Asiana a fost înființată la 17 februarie 1988 și şi-a început activitatea în decembrie 1988 cu zboruri spre Busan. Asiana Airlines s-a extins rapid de la înființarea sa în 1988 şi a devenit un operator de transport mijlociu la nivel mondial cu o flotă actuală de 79 de aeronave. La 1 martie 2003, compania aeriană a devenit un membru cu drepturi depline Star Alliance şi totodată a avut loc extinderea rețelei şi brand-ului la nivel mondial.

Business Lounge

Asiana Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Incheon, Aeroportul Internaţional Gimpo

Destinaţii

105 (împreună cu cele cargo)

Orașe Focus

Gimhae, Jeju

Zboruri din oraşele

Asiana Airlines deservește destinaţii de pe patru continente, cu o acoperire bine dezvoltată în Asia, şi de asemenea cu reţele în orașe importante din China, Japonia, Asia de Sud-Est și Asia Centrală. Compania aeriană operează mai multe orașe importante din America de Nord și Europa păstrând în același timp acoperirea în Oceania. Este prima companie care a dezvoltat rute regulate de transport de pasageri între Seul și Tașkent, Almaty, Siem Reap, Phnom Penh și Koror. În afară de curse regulate, Asiana a servit o serie de rute charter de sezon de la Seul către obiective turistice cum ar fi Brunei, Nha Trang, Qiqihar și Zhangjiajie. În iulie 2013, Asiana va porni serviciul său regulat pentru transport de pasageri către Jakarta și Denpasar, Indonezia. În prezent, este în planuri să lanseze o nouă rută de pasageri între Seul și Wuxi până în decembrie 2013.

Flotă

Flota Asiana Airlines este formată din următoarele aeronave: 45 de aeronave Airbus, 23 de aeronave Boeing iar pe lângă acestea mai sunt 42 de aeronave pe lista comenzilor.

Mărime flotă

79

Subsidiare

Air BSUA, Asiana IDT

Compania mamă

Kumho Asiana Group

Persoane cheie

Park Chan-Bup (Vice Chairman & CEO), Yoon Young-Doo (President & COO)

Sedii

Seul, Coreea de Sud

Website

www.flyAsiana.com