Compania aeriană Austral Lineas Aerea

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Cielos del Sur S.A. funcționând ca Austral Lineas Aéreas şi cunoscut mai bine după numele prescurtat Austral este o companie aeriană națională din Argentina. Este a doua cea mai mare companie aeriană internă cu zboruri programate în țară după Aerolineas Argentinas. Fiind o subsidiară a Aerolineas Argentinas compania îşi împarte sediul cu aceasta. Sediul central se află în Torre Bouchard, San Nicolás, Buenos Aires. Baza sa principală de operațiuni se află la Aeroparque Jorge Newbery, Buenos Aires. Austral este în prezent pe deplin integrată în Aerolineas Argentinas, cu toate acestea apar câteva diferențe, mai ales cele care se bazează pe Sindicatele personalului ale ambelor companii cărora sunt afiliate, ceea ce duce la conflicte constante.

Istoric

Originile companiei pot fi urmărite înapoi până în 1957, atunci când Compañía Austral de Transportes Aéreos SACI (CATASACI) a fost fondată pornind servicii regulate de transport în ianuarie 1958. CATASACI şi-a concentrat operaţiunile pe sud-vestul Argentinei, dar s-a ocupat şi de zboruri internaționale spre Montevideo, Puerto Montt și Punta Arenas. Austral a devenit o companie deținută de guvern în 1980. După performanțe economice slabe, au existat două tentative nereușite de re-privatizeare a companiei Austral în 1981 și 1983. În acel timp Austral și Aerolineas Argentinas erau concurenți pe un număr de rute interne. Dându-și seama că o astfel de situație nu poate persista mult timp, guvernul a decis din nou să privatizeze Austral. Aceasta a devenit din nou o firmă privată când a fost achiziționată de către holdingul Cielos del Sur S.A. la sfârșitul anului 1987.

Primul zbor

ianuarie 1958

Business Lounge

VIP Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Aeroparque Jorge Newbery

Destinaţii

22

Zboruri din oraşele

Aşa numitul Coridor Federal (Corredor Federal) este o rută pe două sensuri ce leagă oraşele Bariloche, Buenos Aires, Cordoba, Iguazu, Mendoza şi Salta. Acesta este administrat comercial de către Aerolíneas Argentinas, dar ruta este folosită cu ajutorul echipamentului Austral. Pe lângă numeroasle destinaţii din Argentina, se mai numără şi Brazilia, Chile, Paraguay, Uruguay.

Flotă

Austral Líneas Aéreas a trecut printr-o reînnoire majoră a flotei. În 2009, compania a semnat un contract cu Embraer pentru achiziționarea a 20 de aeronave tip Embraer 190 şi încă două au fost comandate în aprilie 2013. La momentul actual flota are o vârstă medie de 2,1 ani.

Mărime flotă

20

Subsidiare

Inter Austral (și-a încheiat activitatea)

Compania mamă

Aerolíneas Argentinas (100%)

Persoane cheie

Mariano Recalde (CEO), Andrés Fabre (COO), Juan Pablo Lafosse (CCO)

Sedii

Buenos Aires, Argentina

Website

www.austral.com.ar