Compania aeriană Bangkok Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Asia's Boutique Airline

Descriere

Bangkok Airways este o companie aeriană regională cu sediul în Vibhavadi Rangsit Road, Districtul Chatuchak, Bangkok, Thailanda. Aceasta operează servicii regulate spre destinaţii din Thailanda, Cambodgia, China, Hong Kong, Laos, Maldive, Myanmar, India și Singapore. Baza sa principală este Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.

Istoric

Compania a fost înființată în 1968 drept Sahakol Air, care presta servicii de taxi aerian în temeiul unui contract încheiat cu Overseas International Construction Company care era o companie americană de construcții, United States Operations Mission și alte organizații implicate în exploatare de gaze naturale şi petrol în Golful Thailandei. A început să facă zboruri regulate în 1986 devenind prima companie aeriană internă, proprietate privată din Thailanda. În 1989, îşi schimbă brand-ul şi denumirea în Bangkok Airways. Aceasta şi-a construit propriul aeroport pe Koh Samui care s-a deschis în aprilie 1989, și oferă zboruri directe între insulă și Chiang Mai, Hong Kong, Krabi, Pattaya, Phuket și Singapore. Compania aeriană a deschis al doilea aeroport în provincia Sukhothai în 1996. Un al treilea aeroport a fost construit în provincia Trat pentru a servi destinației turistice în creştere din Ko Chang. Compania aeriană a avut prima sa incursiune cu avioanele cu reacţie în 2000, când a început să adauge modele de Boeing 717 la flota sa. În 2004, operatorul de transport a adăugat un alt avion cu reacţie la flotă, un Airbus A320.

Business Lounge

Departures Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Donmuang (între anii 1968–2006), Aeroportul Suvarnabhumi (din 2006 până în prezent)

Destinaţii

20

Orașe Focus

Aeroportul Samui

Zboruri din oraşele

Compania Bangkok Airways zboară către destinaţiile: Myanmar, India, Vietnam, Bangladesh, Japonia, Hong Kong, China, Malaezia, Laos, Macao, Maldive, Cambodgia, Singapore dar şi altele.

Flotă

Flota Bangkok Airways este formată din următoarele aeronave: nouă Airbus A319-132, cinci Airbus A320-232 şi opt ATR 72-500. De asemenea, pe lista de aşteptare se mai află încă 10 aeronave Airbus.

Mărime flotă

21

Persoane cheie

Prasert Prasatthong-osoth (President)

Sedii

Chatuchak, Bangkok, Thailanda

Website

www.bangkokair.com