Compania aeriană Belavia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Belavia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Belavia Belarus Airlines este compania aeriană naţională din Belarus, cu sediul în Minsk. Belavia este principala companie de transport aerian din stat. Ea deservește o rețea de rute între orașele europene și Comunitatea Statelor Independente, precum și unele destinații din Orientul Mijlociu. Baza sa este Aeroportul Internațional Minsk. În ultimii șase ani, numărul de pasageri s-a dublat iar în 2009 compania a gestionat aproximativ 700.000 de clienți.

Istoric

La 7 noiembrie 1933, primul terminal aerian din Belarus s-a deschis în Minsk. În primăvara anului viitor trei aeronave Po-2 au aterizat la Minsk. Acestea au devenit primele aeronave din flota companiei. În 1936, a fost înființată prima rută aeriană între Minsk și Moscova. În vara anului 1940, a fost înfiinţat în mod oficial grupul aviatic civil din Belarus. Compania a fost înființată oficial la 5 martie 1996, în conformitate cu o rezoluție a guvernului din Belarus atunci când divizia locală Aeroflot a fost naționalizată și redenumită. De atunci și până în 1998, Belavia a deschis rute către Beijing, Istanbul, Larnaca, Londra, Praga, și Roma.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Minsk

Destinaţii

40

Zboruri din oraşele

Belavia zboară spre Asia, Europa şi Africa de la baza sa din Aeroportul Internațional din Minsk. Pe lângă destinațiile programate enumerate, Belavia operează zboruri charter către destinații de agrement și de charter VIP. Printre destinaţiile sale se numără şi Kazakhstan, Turkmenistan, Armenia, Azerbaijan, Cipru, Georgia, Israel, Liban, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Iran, Austria, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Rusia, Suedia, Ucraina, Regatul Unit.

Flotă

Flota companiei este formată din următoarele aeronave: cinci Boeing 737-300, şase Boeing 737-500, un Boeing 737-BBJ2, un Boeing 767-300ER, un Challenger 850, patru Bombardier CRJ200, două Embraer 175, patru Tupolev Tu-154M.

Mărime flotă

20

Compania mamă

Companie de stat Belarusă

Persoane cheie

Anatoliy Nikolaevich GSUArov (General Director)

Sedii

Minsk, Belarus

Website

www.belavia.by