Compania aeriană Blue Panorama Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Blue Panorama Airlines este o companie aeriană cu sediul în Fiumicino, Italia. Este o companie aeriană privată ce operează zboruri programate și charter din Italia către diverse destinații internaționale. Bazele sale principale sunt la Aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino, Roma, pentru zboruri Blu-express iar Aeroportul Malpensa din Milano pentru zboruri charter scurte, medii și lungi și zboruri regulate.

Istoric

Compania a fost înființată în 1998 de către Franco Pecci și a început activitatea în decembrie 1998. Aceasta este deținută de către Distal & Itr Group și de către Franco Pecci. Aceasta operează compania aeriană low-cost Blu-express ca o divizie care este complet deținută de către Franco Pecci. La 25 ianuarie 2012, Alitalia a declarat că va începe o fuziune cu Blue Panorama precum și cu Wind Jet, o altă companie aeriană italiană. Totuși, la 12 aprilie 2012, Alitalia a urmărit să achiziţioneze Wind Jet abandonând fuziunea cu Blue Panorama Airlines.

Bazele operaționale

Aeroportul Malpensa (Milano), Aeroportul Leonardo da Vinci - Fiumicino (Roma)

Destinaţii

8

Orașe Focus

Aeroportul Verona Villafranca

Zboruri din oraşele

Destinaţiile companiei sunt: Thailanda, Antigua şi Barbuda, Aruba, Cuba, Republica Dominicană, Nicaragua, Jamaica, Italia, SUA, Mexic, Columbia, Curacao, Turcia, Franţa, Grecia, Rusia.

Flotă

Flota companiei, cu o vârstă medie de aproximativ 18 ani, este formată din: două aeronave Boeing 737-300, trei Boeing 737-400, un Boeing 737-400, trei Boeing 767-300ER, două Piaggio P.180 Avanti şi 12 comenzi pentru Sukhoi Superjet 100.

Mărime flotă

10

Persoane cheie

Franco Pecci (Chairman)

Sedii

Fiumicino, Roma, Italia

Website

www.blue-panorama.com