Compania aeriană Carpatair

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Carpatair pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Carpat Air este cea mai masivă şi mai importantă companie aeriană din sud-estul Europei cu baza în Timişoara, România. În iulie 2011, compania operează cu peste 350 de zboruri regulate către 28 de destinaţii din 8 ţări. Obiectivele principale ale companiei sunt: responsabilitate, flexibilitate, siguranţă. "Nimic nu e prea greu sau prea costisitor pentru a satisface clienţii noştri"-acesta este deviza cu care îşi îndeplinesc munca la cel mai înalt nivel fiecare angajat al companiei. Ajungînd la performanţe deosebite în domeniul aerian, compania a fost desemnată cu zeci de premii şi diplome care-i dovedesc calitatea înaltă a serviciilor prestate. Printre acestea se enumeră: în 2009, scrisoare de felicitare trasmisă de către Giovanni Bisignani - Director General şi Preşedinte IATA cu ocazia primului zbor de succes realizat acum 10 ani; 2002 acupă locul 7 la trasportatori între companiile mari din Bucureşti; 2003 premiul I pentru transportul aerian după grafic al companiilor naţionale private; 2006 premiile BBW pentru trasport de calitate şi ospitalitate, pentru cea mai dinamică linie aeriană din 2006; premiul I pentru rezultate economice deosebite în domeniul servicii de trasport acordat tot în acelaşi an.

Istoric

Înfiinţarea companiei Carpat Air a fost posibilă datorită pilotului Nicolae Petrov în anul 1999, cu o investiţie de 3.000.000 de euro. Iniţial, în posesia acestuia a existat doar o navă închiriată, un Yak 40. În primavara aceluiaşi an, compania inaugurează două curse de succes Cluj - Veneţia (Treviso) şi Cluj - Budapesta. În scurt timp, compania a devenit una dintre cele mai dezvoltate şi de succes companii din Sud - Estul Europei. Cu un an mai tîrziu, compania îşi stabileşte un nod aerian (hub&spoke) cu centrul la Timişoara, aceasta fiind o alegere reuşită datorită zonei geografice, oraşul fiind aşezat pe Culoarul Paneuropean 4. Carpat Air chiar de la începutul existenţei sale a devenit una dintre cele mai bune organizaţii aeriene fiind pe acelaşi piedistal cu companiile MITA (Multilateral Interline Traffic Agreement) sau IATA (Clearing House) asigurîndu-şi o poziţie fermă pe piaţa aeriană. Aderarea României la Uniunea Europeană a contribuit la intrarea companiei pe o nouă piaţă. Astfel Carpat Air iniţiază un nod aerian între Timişoara şi Atena. Iar în acelaşi timp Bari devine cea mai nouă destinaţie din Italia. Conform statisticilor realizate de ERA (European Regions Airline Association) pe anul 2007 compania Carpat Air este lider la capitolul zboruri punctuale deţinînd un procentaj de 96,7%.

Bagaje

Compania aeriană propune clienţilor săi următoarele avantaje în privinţa bagajelor. Bagajele de mîină pot fi luate în cabină dacă acestea nu depăşeşte o greutate de 5 kg şi unele articole mici precum: pătură, poşetă de damă, aparate digitale mici,dicţionare, alimente pentru copii, orice tip de proteze. Bagajul de cală nu este permis să fie adus în cabină acesta fiind trasportat în cala aeronavei. Bagajul trebuie să fie etichetat cu numele pasagerului şi să nu conţină obiecte fragile, de valoare, bunuri periculoase sau articole perisabile.

Ofertă

Compania Carpat Air propune clienţilor săi mai multe oferte de primăvară precum: un program City Break care include în sine o mini- vacanţă de primăvară la Timişoara la un preţ special de 229 euro/persoană; vacanţe în oraşele Italiei, Germaniei, Ukrainei şi Moldovei la un pachet care variază de la 164 euro pînă la 297 euro, în dependenţă de destinaţia dorită; zboruri directe din Bacău spre Italia destinaţia fiind oraşele Roma sau Milano; arendarea maşinilor la un preţ special 20 euro pe zi; zboruri directe pe ruta Craiova - Roma (Fiumicino) - Craiova

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Timişoara

Destinaţii

13

Orașe Focus

Bacău (începânc cu 27 mai 2013), Chişinău

Zboruri din oraşele

Carpat Air operează cu zboruri regulate din România (Timişoara) spre oraşele Munchen, Dusseldorf, Stuttgard, Milano, Veneţia, Roma, Lvov, Cernăuţi, Chişinău, Iaşi, Bacău. În prezent au mai fost introduse cîteva curse cu destinaţie din Craiova - Roma; Bacău - Milano; Bacău - Roma; Chişinău - Milano.

Flotă

Compania CarpatAir, în prezent, are în posesia sa 16 aeronave, iar cele mai comfortabile şi modernizate sunt: Boeing 737 - 300 cu capacitatea - 148 pasageri, Fokker 100 fiind 3 la număr cu o capacitate de 105 pasageri, Saab 2000 care numară 6 aeronave cu o capacitate de 50 pasageri şi un tonaj la decolare de 22999 kg, 2 aeronave de tip ATR 72 - 500 cu o capacitate de 70 pasageri.

Mărime flotă

11

Persoane cheie

Nicolae Petrov (President and CEO)

Sedii

Timişoara, România

Website

www.carpatair.com