Compania aeriană Cathay Pacific Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

People. They make an airline.

Descriere

Cathay Pacific este operatorul de transport de pavilion internațional din Hong Kong, cu sediul central și hub-ul principal situat la Aeroportul Internațional din Hong Kong, cu toate că sediul social al companiei aeriene este la etajul 33 al One Pacific Place. Operațiunile aeriene includ servicii de transport marfă şi pasageri către 168 de destinaţii din 42 de ţări din intreaga lumei. Cathay Pacific este un membru fondator al alianței Oneworld, cu filiala sa Dragonair în calitate de membru afiliat.

Istoric

Compania a fost înființată la 24 septembrie 1946 de către americanul Roy C. Farrell și australianul Sydney H. de Kantzow, fiecare contribuind cu HK $ 1 pentru a înregistra companiei aeriană. Primul zbor transpolar din lume non-stop peste Polul Nord a fost efectuat în iulie 1998, și a operat de asemenea zborul inaugural către noul Aeroport Internațional Hong Kong. Compania aeriană a sărbătorit aniversarea a 60 de ani de existenţă în 2006, iar din octombrie 2009, acționarii săi majoritari sunt Swire Pacific și Air China. Cathay Pacific deține, în prezent, titlul de a treia cea mai mare companie aeriană din lume, măsurată în termeni de capitalizare de piață, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian. În 2010, Cathay Pacific a devenit cea mai mare companie aeriană internațională de marfă, împreună cu nodul principal Hong Kong International Airport ca cel mai aglomerat aeroport din lume în ceea ce privește traficul de marfă.

Business Lounge

The Arrival, The Pier, The Wing, The Cabin, G16 Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Hong Kong

Destinaţii

112 (inclusiv cele cargo)

Orașe Focus

Suvarnabhumi (Bangkok), Taiwan Taoyuan (Taipei)

Zboruri din oraşele

Cathay Pacific deservește 168 de destinații în 42 de țări și teritorii de pe cinci continente, cu o rețea asiatică bine dezvoltată. Compania aeriană oferă un număr de orașe-vamă din America de Nord și Europa, cu conexiuni rapide cu partenerii săi Oneworld și de asemenea cu liniile cu care împarte zonele de activitate, American Airlines şi British Airways prin Los Angeles și Londra, respectiv. În plus, compania aeriană oferă 10 orașe franceze prin intermediul unui parteneriat de cu operatorul național feroviar francez, SNCF, de la Paris. Compania aeriană are, de asemenea, acces la peste 17 destinaţii din China prin intermediul filialei sale, Dragonair.

Flotă

Cathay Pacific operează configurații de patru clase pe cea mai mare parte dintre aeronavele sale Boeing 747-400 şi Boeing 777-300ER și configurații de două clase pe toate celelalte aeronave. Flota numără 113 aeronave dintre care 49 sunt modele Airbus iar 64 sunt modele Boeing. Alte 76 de aeronave se află pe lista de aşteptare a comenzilor.

Mărime flotă

134, împreună cu aeronavele cargo

Subsidiare

Air Hong Kong, Dragonair

Compania mamă

Swire Pacific

Persoane cheie

Christopher Pratt (Chairman), John Slosar (CEO), Tin Loren (Executive Director), Ivan Chu (COO)

Sedii

Aeroportul Internaţional Hong Kong, Chek Lap Kok, Hong Kong

Venituri

98.406 miliarde HKD (2011)

Venituri din exploatare

5.263 miliarde HKD (2011)

Venituri Nete

5.501 miliarde HKD (2011)

Angajați

29,800 (2011)

Website

www.cathaypacific.com