Compania aeriană China Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu China Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Journey with a caring smile

Descriere

China Airlines este cea mai mare companie aeriană din Taiwan. Deși nu este deţinută direct de stat, compania aeriană este deținută de China Airlines Group, care este deținută de către Fundația China Aviation Development, care este la rândul său deținută de guvernul din Taiwan. Compania aeriană, cu sediul și operațiunile de zbor de la Aeroportul Internațional Taiwan Taoyuan, zboară către destinații din Asia, Europa, America de Nord și Oceania. China Airlines are o prezență puternică în Asia de Sud-Est, Asia de Est, și nord-estul Asiei. Compania aeriană a început zboruri regulate charter între Taiwan și China în iulie 2008. Cele mai multe zboruri care deservesc această piață sunt concentrate la Shanghai, Guangzhou și Beijing.

Istoric

Înainte de Războiul Civil din China, au existat trei companii aeriene care operau în Republica Populară Chineză. Una era de transport aerian civil, fondată de generalul Claire L. Chennault și Whiting Willauer în 1946. Celelalte două au fost asociații în participațiune de către guvernul ROC cu Pan American World Airways și Lufthansa. Ca urmare a războiului civil din China, Partidul Comunist din China a preluat controlul Chinei continentale și doar transportul aerian civil s-a mutat, împreună cu guvernul Republicii Chineze la Taiwan. Adevărata extindere la nivel global a companiei aeriene a început în 1976 cu introducerea primului Boeing 747 la flota cu două Air Lines ex-Delta 747-100.

Business Lounge

Dynasty Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Taoyuan (Taipei)

Destinaţii

112 (împreună cu cargo)

Orașe Focus

Kaohsiung, Hong Kong, Kansai (Osaka), Suvarnabhumi(Bangkok)

Zboruri din oraşele

Cele mai multe zboruri China Airlines provin din Taiwan Aeroportul Internațional Taoyuan, nodul principal de lângă Taipei, Taiwan. La Aeroportul Internațional Taiwan Taoyuan, operațiunile de zbor China Airlines sunt în Terminalul 1 și 2. Bilete de avion China Airlines regionale, precum și zboruri europene, sunt concentrate în Terminalul 1, în principal. Zborurile sale pe distanțe lungi, mai ales americane, și australiene, sunt concentrate în Terminalul 2, în principal. În plus, China Airlines și filiala sa internă Mandarin Airlines operează numeroase zboruri din Aeroportul Internațional Kaohsiung și Taipei Songshan aeroport. Orașele importante China Airlines în afara Taiwan-ului sunt aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, aeroportul Hong Kong Internaţional și Aeroportul Internațional Osaka Kansai.

Flotă

Flota China Airlines este formată din 51 de aeronave dintre care 28 sunt modele Airbus, iar 25 sunt modele Boeing. Pe lista de aşteptare a comenzilor se mai află încă 42 de aeronave.

Mărime flotă

72 (+ 36 comenzi, 10 opţiuni)

Subsidiare

Mandarin Airlines

Compania mamă

Grupul China Airlines

Persoane cheie

Sun Huang-hsiang (President)

Sedii

Dayuan, Taoyuan, Taiwan

Venituri

138.140 miliarde NTD (2010)

Venituri Nete

15.000 miliarde NTD (2010)

Website

www.China-airlines.com