Compania aeriană China Eastern Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Traveling the globe, making dreams come true

Descriere

China Eastern Airlines Corporation Limited este o companie aeriană cu sediul în clădirea China Eastern Airlines, pe Aeroportul Internațional Shanghai Hongqiao în districtul Changning, Shanghai, China. Este o mare companie chinezească aeriană care operează internațional, pe rute interne şi regionale. Principalele sale noduri sunt de la Aeroportul Internațional Shanghai Pudong și Aeroportul Internațional Shanghai Hongqiao. Nodurile secundare se află la Kunming Aeroportul Internațional Changshui și Aeroportul Internațional Xi'an Xianyang. China Eastern Airlines este al doilea transportator aerian ca mărime din China după numărul de pasageri. China Eastern și filiala sa Shanghai Airlines au devenit al 14-lea membru al alianței SkyTeam din 21 iunie 2011.

Istoric

Compania a fost înființată la 25 iunie 1988. În 1997, China Eastern a preluat compania neprofitabilă China General Aviation și a devenit, de asemenea, prima companie aeriană din țară care oferea acțiuni pe piața internațională. La 11 iunie 2009, a fost anunțat că China Eastern Airlines va fuziona cu Shanghai Airlines. Era de așteptat ca fuziunea dintre China Eastern și Shanghai Airlines să reducă excesul de concurență dintre cei doi transportatori din Shanghai și să consolideze statutul oraşului Shanghai ca un nod aerian internațional. În februarie 2010, a fost finalizată fuziunea. Shanghai Airlines a devenit o filială deținută integral de China Eastern Airlines. Cu toate acestea, Shanghai Airlines va păstra brandul și designul. Noua companie aeriană combinată este de așteptat să aibă mai mult de jumătate din cota de piață din Shanghai.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Kunming Changshui, Aeroportul Internaţional Shanghai Hongqiao, Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong, Aeroportul Internaţional Xi'an Xianyang

Destinaţii

110

Orașe Focus

Aeroportul Internaţional Beijing Capital, Aeroportul Internaţional Hefei Luogang, Aeroportul Internaţional Nanjing Lukou, Aeroportul Internaţional Ningbo Lishe, Aeroportul Internaţional Qingdao Liuting, Aeroportul Internaţional Shijiazhuang Daguocun, Aeroportul Taiyuan Wusu, Aeroportul Internaţional Wuhan Tianhe, Aeroportul Wuxi Shuofang, Aeroportul Internaţional Hong Kong

Zboruri din oraşele

China Eastern Airlines are o prezență puternică pe rutele din Asia, America de Nord și Australia. Ei au, de asemenea, zboruri către Londra și Stockholm. Compania aeriană pare să exploateze potențialul pieței interne, deoarece stimulează frecvențe de zbor de la Shanghai la alte orașe din China. Compania aeriană accelerează ritmul de expansiune internațională prin creșterea frecvențelor de zbor către destinații internaționale. În 2007, a început operațiunile de zbor către New York de la Shanghai făcându-l cel mai lung traseu non-stop pentru compania aeriană. La 22 noiembrie, China Eastern Airlines a început zboruri sezoniere de două ori pe săptămână pe ruta Shanghai-Brisbane, dar aceste zboruri nu au continuat în perioada 2010/11. În schimb, operatorul de zbor a efectuat curse charter către Cairns. În plus, operatorul de transport plănuieşte să lanseze servicii către Roma și speră să deschidă mai multe rute spre Europa, SUA și Australia.

Flotă

Flota companiei este formată din 302 aeronave, dintre care 233 sunt modele Airbus, 88 sunt modele Boeing, cinci sunt Bombardier CRJ200 iar 10 sunt Embraer ERJ 145. Pe lângă acestea, se mai numără încă 165 de aeronave pe lista de aşteptare a comenzilor.

Mărime flotă

377 (+ 200 comenzi)

Subsidiare

China Cargo Airlines, China United Airlines, Jetstar Hong Kong, Joy Air, Shanghai Airlines

Persoane cheie

Liu Shaoyong (Chairman), Dong Haoqiang (COO), Lou Feijiang (Assistant COO), Ma Pingqiong (CFO), Luo Kelin (Assistant CFO), Hawei Dawei (Logistics Officer)

Sedii

Aeroportul Internaţional Shanghai Hongqiao, Shanghai, China

Venituri

82.40 miliarde yeni chinezești (2011)

Venituri din exploatare

4.172 miliarde yeni chinezești (2011)

Venituri Nete

4.575 miliarde yeni chinezești (2011)

Total active

114.73 miliarde yeni chinezești (2011)

Capitalul total

20.12 miliarde yeni chinezești (2011)

Angajați

63,781 (2011)

Website

www.flychinaeastern.com