Compania aeriană City Jet

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu City Jet pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

CityJet Limited este o companie aeriană irlandeză regională, cu sediul în Swords Business Campus din Swords, Regiunea Dublin, Irlanda. Aceasta funcționează la London City Airport și efectuează zboruri de franciză pentru compania mamă Air France de pe Aeroportul Paris Charles de Gaulle. De la preluarea VLM Airlines, CityJet are unele departamente importante situate în Londra și Anvers, Belgia. Compania aeriană deține și operează facilități de întreținere pe aeroportul din Dublin și Aeroportul Anvers.

Istoric

Compania aeriană a fost înființată la 28 septembrie 1992 și a început activitatea programată la 12 ianuarie 1994. A fost fondată de Pat Byrne și a început activitatea între London City Airport și Dublin în baza unui acord de franciză cu Virgin Atlantic Airways. La 4 iulie 1997, compania aeriană a început activitatea pe rută folosind propria identitate cu aeronave Saab 2000. La 24 decembrie 2007, Air France-KLM a anunţat semnarea unui acord pentru o preluare completă a VLM Airlines NV de la Panta Holdings și a anunțat la 28 mai 2009 că VLM Airlines va începe gradual să opereze sub numele de CityJet. Începând cu 1 iunie 2010, întreaga echipă VLM Airlines Fokker purta uniforma completă CityJet, deși VLM a rămas proprietarul propriei companii aeriene. Christine Ourmières sa alăturat în calitate de nou director executiv la 1 octombrie 2010. Aceasta a deținut anterior o serie de posturi de conducere în cadrul grupului Air France-KLM. În iunie 2012 a fost lansată vestea că Air France-KLM are în vedere vânzarea companiei CityJet pentru a sprijini propria afacere aflată în dificultate.

Primul zbor

1994

Business Lounge

Departure Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Dublin, Aeroportul London City, Aeroportul Paris - Charles de Gaulle, Aeroportul Rotterdam Haga, Aeroportul Antwerp

Destinaţii

15

Zboruri din oraşele

Printre destinaţiile CityJet se numără: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Regatul Unit.

Flotă

Flota companiei este momentan formată din 40 de aeronave dintre care: 23 Avro RJ85, 15 Fokker 50, două Dornier 328-110.

Mărime flotă

40

Compania mamă

Air France-KLM

Persoane cheie

Christine Ourmières (CEO), Pat Byrne (Chairman), Michael Collins (CFO)

Sedii

Swords, Irlanda

Website

www.cityjet.com