Compania aeriană Comair Inc.

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Comair este o companie aeriana cu sediul in Africa de Sud. Acesta operează servicii regulate pe rutele principale interne ca franciză British Airways și membru afiliat al alianței aeriene Oneworld. Baza sa principală este OR Tambo Airport International, Johannesburg, cu orașe de focalizare de la Cape Town International Airport și Aeroportul Internațional King Shaka. Sediul central se află în Bonaero zona Parcul Kempton Park, Ekurhuleni, Gauteng lângă OR Tambo.

Istoric

Compania a fost fondată de către AC Joubert, JMS Martin, L Zimmerman și JDW Human și încorporată la data de 17 decembrie 1943 drept Serviu Aerian Comercial. Compania a început activitatea charter la 15 iunie 1946 ,cu zboruri regulate între Aeroportul Rand, Johannesburg și Durban. Inițial, a fost folosit un model Cessna 195. Compania aeriană a crescut în următoarele decenii foarte mult, până la punctul în care au început zboruri pe rute interne în 1992 folosind aeronava Boeing 737-200. În plus față de zboruri interne către destinații precum Cape Town și Durban, compania a început să ofere, de asemenea, zboruri internaționale în Africa de Sud, de exemplu, la Gaborone și Harare. Un acord de franciză cu British Airways a fost semnat în 1996, iar la începutul anului 2000 British Airways a achiziționat o parte minoritară. Acesta a fost listat la Bursa de Valori din Johannesburg în iulie 1998. În 2001, a fost înființat kulula.com. Aceasta este o filială deținută integral de Comair și a fost înființat ca o companie aeriană low-cost. La 6 septembrie 2007, Comair a extins acordul de franciză cu British Airways pentru încă 11 ani.

Business Lounge

Delta Sky Club

Destinaţii

70

Zboruri din oraşele

Comair oferă zboruri spre și din următoarele destinații, care funcționează sub brandul British Airways: Mauritius, Mozambique, Namibia, South Africa (Cape Town, Durban Johannesburg, Port Elizabeth), Zambia, Zimbabwe. Comair / British Airways are acord codeshare cu următoarele companii aeriene: Cathay Pacific, Iberia, KLM, kulula.com

Flotă

Flota Comair include următoarele aeronave British Airways cu o vârsta medie de 24 ani începând cu 17 decembrie 2012: șapte Boeing 737-300, nouă Boeing 737-400, în total 16 aeronave. Comair a comandat opt Boeing 737-800 Next-Generation pentru a-și actualiza flota. Avioanele sunt evaluate la aproximativ 646 milioane de dolari.

Mărime flotă

74

Compania mamă

Delta Air Lines Inc.

Persoane cheie

Ryan Gumm (Former-President)

Sedii

Aeroportul Internaţional Cincinnati-Northern Kentucky, SUA

Încetarea activității

29 septembrie 2012

Website

www.Comair.com