Compania aeriană Continental Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Continental Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Work Hard. Fly Right.

Descriere

Continental Airlines a fost o companie aeriană din SUA, fondată în 1934 cu sediul central în Houston, Texas. În mai 2010, compania aeriană a anunțat că va fuziona cu UAL Corporation, compania-mamă a United Airlines, printr-un schimb de stoc. Achiziția a fost finalizată în octombrie 2010, moment în care holdingul a fost redenumit Unite Continental Holdings. Continental a avut interese de proprietate și parteneriate de brand cu mai mulți transportatori. Continental Airlines a fost un proprietar minoritar al companiei ExpressJet Airlines, care a funcționat sub denumirea comercială de "Continental Express", însă aceasta a fost o companie gestionat.

Istoric

Compania Varney Speed Lines (numită după unul dintre proprietarii inițiali, Walter T. Varney, care a fost, de asemenea, un fondator al United Airlines) a fost formată în 1934, oferindu-și serviciile de transport în sud-vestul Americii, pe o rută care provin de la El Paso și se extinde către Albuquerque, Santa Fe, și Las Vegas. Compania aeriană și-a început operațiunile cu Lockheed Vega, un avion cu un singur motor care a efectuat un zbor cu doar patru pasageri. C.O. a folosit și alte avioane Lockheed, inclusiv Lockheed Modelul 9 Orion, Lockheed Electra Junior, și Lockheed Lodestar. În 1953, Continental Airlines a realizat prima sa expansiune majoră prin fuziunea cu Pioneer Airlines, câștigând astfel accesul la alte 16 orașe din Texas și New Mexico. Continental Airlines a cunoscut o extindere largă a rutelor sale datorită eforturilor susținute ale lui Robert F. Six. Înainte de introducerea avioanelor Boeing 707, Continental a achiziționat popularul DC-7s pentru zborurile non-stop de la Los Angeles la Chicago, precum și în Denver, Los Angeles și Chicago, Kansas City. La sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960 Six a fost industria aeronautică lideră pe piață datorită tarifelor mici practicate. În 1974, după ani de întârzieri și proceduri legale, Continental a inaugurat servicii de zbor între Houston și Miami, iar pe 21 mai 1976, Continental a fost autorizată să opereze rutele mult așteptate între San Diego și Denver. La data de 31 octombrie 1982 Continental a fuzionat cu Texas International (care a pastrat identitatea Continental), oferind servicii către patru continente (America de Nord și de Sud, Asia și Australia), cu o flota de 112 de aeronave. La 1 ianuarie 2010, Jeff Smisek, fostul președinte și COO, a devenit CEO al Continental Airlines.Compania planifica să înceapă serviciul non-stop de sezon între Aeroportul Internațional Portland (PDX) și Aeroportul Internațional Ted Stevens (ANC), iar astfel Continental a fost pusă în concurență directă cu fostul partener Alaska Airlines.

Primul zbor

15 iulie 1934

Business Lounge

Presidents Club

Baza operațională principală

Aeroportul Antonio B. Won Pat (Guam), Aeroportul Cleveland Hopkins, Aeroportul George Bush Intercontinental (Houston), Aeroportul Internaţional Newark Liberty

Destinaţii

140

Zboruri din oraşele

Continental a avut acorduri codeshare cu următoarele companii aeriene ( începând cu luna februarie 2012):Aeromar, Avianca, Cape Air, Copa Airlines, Copa Airlines Columbia, EVA Air, Hawaiian Airlines, insula Air, TACA Airlines (Star Alliance), Amtrak. Operatorii de conexiune ai companiei Continental au fost: Colgan Air cu zboruri din Cleveland, Houston și Newark. Colgan, ca o filială a Pinnacle Airlines Corp a operat zboruri din Cleveland, Houston, şi Newark drept "Connection Continental". Cape Air - din San Juan (SJU), Puerto Rico a Puerto Rico și alte destinații, SUA și Insulele Virgine Britanice, Anguilla și Nevis. De asemenea, rutele deservite de la Guam la Saipan, Saipan la Rota Rota și la Guam. Gulfstream International Airlines - în Bahamas, Miami, Ft. Lauderdale, Orlando, Tampa, West Palm Beach, Tallahassee, Pensacola, si Key West. De asemenea, operat unele zboruri în cadrul programului Air Service din Cleveland hub Continental.

Flotă

Flota companiei aeriene a constat din patru tipuri de aeronave Boing (737, 757, 767, și 777), în zece variante, cu două variante ale Boeing 787 Dreamliner programate pentru a intra în serviciu în 2011. Continental Airlines a avut o configurare a serviciului de două clase, First / Business și clasa economic, pentru aeronave, în flotele de magistrală.

Mărime flotă

346, fără subsidiare

Subsidiare

Chelsea Food Services

Persoane cheie

Jeffery A. Smisek (Chairman and CEO), Walter T. Varney (Founder), Louis Mueller (Founder)

Sedii

Houston, Texas, SUA

Încetarea activității

3 martie 2012 (fuziunea cu United Airlines)

Website

www.continental.com