Compania aeriană Corsair International

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Corsair, ouvrons d'autres horizons

Descriere

Corsair International este o companie aeriană cu sediul în Rungis, Franța. În prezent, aceasta este a doua cea mai mare companie aeriană franceză după Air France și funcționează regulat pe plan internațional și efectuează servicii de charter pentru 15 destinatii din teritoriile franceze de peste mări, Africa și America de Nord. Baza principală se află la Aeroportul Orly, Paris.

Istoric

Compania aeriană a fost înființată în 1981 și a început activitatea la 17 mai 1981 ca Corse International Air. Ea a fost fondată de familia corsicană Rossi. În 1990 a fost achiziționată de către Nouvelles Frontières, un operator de turism francez, iar numele a fost schimbat în "Corsair". Drepturile de circulaţie la nivel global au fost obținute în 1991. În 2000, TUI AG, una dintre cele mai importante grupuri de operatori turistici din lume, preia Nouvelles Frontières. În 2004, aeronavele Corsair au fost revopsite cu culorile TUI, fuselaj albastru cu logo-ul TUI, precum şi celelalte linii aeriene înfrăţite. La sfârșitul anului 2005, grupul TUI a decis să redenumească toate companiile aeriene afiliate „Tuifly”.

Baza operațională principală

Aeroportul Orly, Paris

Destinaţii

15

Zboruri din oraşele

Compania zboară către destinaţii din Africa, America de Sud, Centrală şi de Nord şi către Europa. Cursele sale includ: Coasta de Fildeş, Madagascar, Mauritius, Mayotte, Réunion, Senegal, Canada, Guadeloupe, Martinique, Antilele Olandeze, Republica Dominicană şi înapoi în Franţa.

Flotă

Flota companiei franceze are în componenţă următoarele aeronave: două Airbus A330-200, două Airbus A330-300 şi cinci Boeing 747-400.

Mărime flotă

9

Compania mamă

TUI Travel PLC

Persoane cheie

Pascal de Izaguirre

Sedii

Rungis, Franţa

Website

www.corsair.fr