Compania aeriană Estonian Air Lines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

AS Estonian Air este principala companie naţională de transport aerian din Estonia și are baza în Tallinn. Este o companie regională cu legături în reţeaua Scandinavian Airlines System (SAS) prin Stockholm, Oslo, Trondheim și Copenhaga din Estonia. AS Estonian Air are două subsidiare și două asocieri în participațiune: Estonian Air Jet Leasing Ltd. care deține aeronavele companiei, iar în cooperare cu AS Estonian Air Regional operează aeronavele Saab 340 și oferă servicii comerciale aviatice pentru regiunea învecinată; Estonian Aviation Fuelling Services AS ofera servicii de alimentare cu combustibil de avioane pe aeroportul din Tallinn și AS Amadeus Eesti oferă un sistem de distribuție și sprijin pentru agențiile de turism locale. Spre deosebire de linia aeriană afiliată, Scandinavian Airlines, Estonian Air nu este un membru al grupului Star Alliance dar face parte din programul de loialitate SAS,”EuroBonus”.

Istoric

Compania aeriană a fost înfiinţată de către guvernul estonian cu aeronave dobândite de la divizia locală dispărută a Aeroflot. Estonian Air şi-a început activitatea la 1 decembrie 1991 cu zboruri spre Frankfurt. Din 10 mai 2010, Guvernul Republicii Estoniene și SAS Scandinavian Airlines au fost de acord asupra unei tranzacții în care guvernul estonian a oferit suplimentar 21 de milioane EUR pentru Estonian Air ceea ce a rezultat în diminuarea valorii actiunilor SAS de la 49% la 10 %. În același timp, cele două părți au convenit ca guvernul estonian are opțiunea să cumpere restul de 10% din acţiuni de la SAS până în 2014. Pentru moment Estonian Air și SAS Scandinavian Airlines vor continua să coopereze în același mod.

Business Lounge

Business Class Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional "Lennart Meri" Tallinn

Destinaţii

14

Zboruri din oraşele

Estonian Air oferă zboruri directe din Tallinn, capitala Estoniei către destinațiile europene: Amsterdam, Bruxelles, Copenhaga, Kiev, Moscova, Nisa (doar vara), Oslo, Paris (doar vara), St Petersburg, Stockholm, Trondheim, Viena și Vilnius. Destinaţiile liniei aeriene includ: Belgia, Danemarca, Franţa, Lituania, Olanda, Norvegia, Rusia, Suedia, Ucraina.

Flotă

Flota companiei, care are o vârstă medie de aproximativ 10 ani cuprindele următoarele aeronave: trei Bombardier CRJ900 şi patru Embraer E-170. Pe toate zborurile există trei tipuri de servicii pentru pasageri: Premium Class, Travel Class şi Lounge.

Mărime flotă

10

Subsidiare

AS Estonian Air Regional, Estonian Aviation Fuelling Services AS, Estonian Air Jet Leasing Ltd, AS Amadeus Eesti

Compania mamă

Republica Estonia (97,34%), SAS Group (2,66%)

Persoane cheie

Jan Palmér (CEO), Jyri Ketola (COO), Wade Stokes(CFO), Rauno Parras (CCO), Signe Vaks-Saareoja (HRM)

Sedii

Tallinn, Estonia

Venituri

91.5 milioane euro (2012)

Profit

minus 49.2 milioane euro (2012)

Website

www.estonian-air.com