Compania aeriană Etihad Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

From Abu Dhabi to the World

Descriere

Etihad Airways este compania aeriană naționala a statului statului Abu Dhabi, component al Emiratelor Arabe Unite, cu baza aeriană principala pe Aeroportul Internațional din Abu Dhabi, iar sediul principal în Khalifa City, suburbia orașului Abu Dhabi. În prezent, Etihad încearcă să se extindă mai ales pe piața din Europa pentru a ajunge la nivelul concurenților Emirates și Qatar Airways.

Istoric

Înființată în 2003, compania și-a început operațiunile în luna noiembrie a aceluiași an, președintele consiliului director fiind șeicul Hamed bin Zayed Al Nahyan, fondatorul operatorului aerian arab. În cadrul galei World Travel Awards 2009, a fost declarată cea mai bună companie aeriană din lume. În 2010, Etihad Airways a transportat peste 7 milioane de pasageri, primind premiul pentru compania cu cel mai mare grad de dezvoltare din lume în cadrul festivității World Travel Awards.

Bagaje

În ceea ce privește politica bagajelor, Etihad Airways a lansat un nou serviciu care permite pasagerilor să-și trimită spre destinație bagajele grele sau cu un volum excesiv, înainte de a efectua ei înșiși zborul respectiv, acest lucru permite evitarea plății unor taxe suplimentare cu o valoare destul de mare.

Business Lounge

Etihad Premium Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Abu Dhabi

Destinaţii

86 fără subsidiare, 349 împreună cu companiile subsidiare şi partenere

Zboruri din oraşele

În prezent, compania aeriană arabă operează mai mult de 1000 de zboruri pe săptămână, către 66 de destinații din 44 de țări, operațiunile fiind concentrate către Europa, Asia, Oceania, Africa și America de Nord. În Peninsula Arabică, Etihad Airways rulează curse spre: Sana’, Bahrain, Dammam, Doha, Jeddah, Kuwait, Muscat şi Riyadh. Pentru 2013, Etihad Airways a deschis rutile spre Washington, Amsterdam, São Paulo, Belgrad și Ho Chi Minh City. Etihad Airways desfășoară și importante operațiuni de transport de mărfuri prin divizia Etihad Crystal Cargo, în 2010, aceasta a transportat 260.000 de tone de mărfuri.

Flotă

Flota companiei aeriene Etihad Airways dispune de aproximativ 60 de aeronave, urmând să primească înca 99 de aeronave din partea celor doi producători de avioane, și este compusă din următoarele aeronave: Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A330-200, Airbus A330-300, Airbus A340-500, Airbus A340-600, Boeing 777-300ER.

Mărime flotă

72

Persoane cheie

Sheikh HH Hamed bin Zayed Al Nahyan, Chairman James Hogan, President Katrina Kaif, Brand Ambassador

Sedii

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Website

www.etihadairways.com