Compania aeriană Flybe

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Flybe pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Making Flying Better

Descriere

Flybe Group PLC este un grup aviatic low-cost regional cu sediul în Exeter, Devon, Anglia. Zboară pe mai mult de 180 de rute către 65 de aeroporturi europene și este cea mai mare companie aeriană regională din Europa transportând peste şapte milioane de pasageri în 2012. Compania este listată la Bursa de Valori din Londra și are 2800 de angajați. Lansată în 1979 sub numele de Jersey European Airways, compania a fost redenumită mai târziu British European iar apoi Flybe. În Marea Britanie, cea mai mare bază Flybe este Aeroportul Southampton, iar aeroportul Belfast City, Birmingham Airport și Manchester Airport sunt baze importante. În total, sunt 14 echipaje și baze aviatice de-alungul Regatului Unit, Insulele Canalului și Insula Man.

Istoric

Flybe a început activitatea la 1 noiembrie 1979, sub numele Jersey European Airways ca urmare a unei fuziuni între Intra Airways din Jersey şi Express Air Services din Bournemouth, fondatorul fiind John Habin, un rezident din Jersey și investitor majoritar. Compania a devenit British European în iunie 2000. Iar pe 18 iulie 2002, şi-a schimbat numele în Flybe și şi-a restructurat strategia prin adoptarea serviciilor complete cu preţuri scăzute. La 3 noiembrie 2006 a fost anunțat faptul că Flybe ar cumpara BA Connect. Preluarea a fost completă în luna martie a anului 2007. Proprietarii companiei aeriene au fost următorii: Rosedale Aviation Holdings (69%), personalul Flybe (16%), International Airlines Group (15%). Achiziţia a crescut rețeaua de rute operate de către Flybe în Marea Britanie și Europa continentală, ceea ce face cea ca aceasta să fie cea mai mare companie aeriană regională Flybe din Europa. În data de 14 ianuarie 2008, a fost anunțat faptul că Flybe a semnat un acord de franciză cu liniile scoțiene Loganair, pentru a începe activitatea pe 26 octombrie 2008, după rezilierea contractului de franciza Loganair cu British Airways la 25 octombrie 2008.

Business Lounge

Flybe Executive Lounge

Bazele operaționale

Aberdeen, Belfast, Birmingham, Cardiff, East Midlands, Edinburgh, Exeter (sediu), Glasgow, Guernsey, Inverness, Isle of Man, Jersey, Helsinki (Flybe Nordic), Manchester (centru de lăgătură), Newcastle, Southampton

Destinaţii

102

Orașe Focus

Aeroportul Paris-Charles de Gaulle

Zboruri din oraşele

Flybe operează pe distanțe scurte către destinaţii din Marea Britanie, Irlanda și Europa continentală. Printre destinaţiile sale se numără: Austria, Insulele Canalului, Croaţia, Franţa, Germania, Irlanda, Isle of Man, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Elveţia.

Flotă

În prezent, flota companiei britanice este formată din 45 de aeronave Bombardier Dash 8 Q400, nouă aeronave Embraer E-175, 14 aeronave Embraer E-195. De asemenea, pe lista de aşteptare a comnzilor se mai află şi 26 de aeronave Embraer E-175.

Mărime flotă

77

Subsidiare

Flybe Nordic Loganair

Compania mamă

Rosedale (J.W.) Investments Limited

Persoane cheie

Jim French (CEO), Jack Walker (Founder), Andrew Knuckey (CFO), Mike Rutter (CCO), Andrew Strong (COO)

Sedii

Aeroportul Internaţional Exeter, Jack Walker House, Devon, Regatul Unit

Venituri

615.3 milioane lire sterline (2012)

Venituri din exploatare

minus 7.1 milioane lire sterline (2012)

Venituri Nete

minus 6.4 milioane lire sterline (2012)

Website

www.flybe.com