Compania aeriană Germanwings

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Germanwings este o companie aeriană low-cost, sucursala a 100% Eurowings Luftverkehr AG, deţinută de Lufthansa, cu hub-ul principal la Aeroportul Cologne Bonn, iar baza secundară, la fel de importantă, la Aeroportul Stuttgart. Alte baze importante sunt în oraşele Berlin, Hanovra şi Dortmund.

Istoric

Compania aeriană a fost fondată în anul 1997, sub numele de Eurowings Flug GmbH, după care, pe 27 octombrie 2002, a fost redenumită Germanwings GmbH, fiind prima companie low-cost a Germaniei. De la 1 ianuarie 2009, Germanwings aparţine în întregime companiei Lufthansa.

Bagaje

Bagajul de mână nu trebuie să depăşească 8 kg, şi dimensiunile de 55x40x20 cm. Bagajul de cală gratuit este de 23 kg. Pot fi luate maximum 5 bagaje per pasager, de 32 kg per bagaj, însă fiecare bagaj suplimentar se plăteşte.

Bazele operaționale

Aeroportul Cologne Bonn, Aeroportul Berlin Tegel, Aeroportul Dortmund, Aeroportul Hanovra, Aeroportul Stuttgart, Aeroportul Hamburg

Destinaţii

86

Zboruri din oraşele

Germanwings efectuează curse spre peste 100 de destinaţii din Europa, Israel şi Africa de Nord. Din Romania, de pe Aeroportul din Bucureşti Henri Coandă (Otopeni) asigură zboruri spre Berlin, Dusseldorf, Frankfurt/Main şi Munchen, de pe Aeropotul Cluj spre Munchen, din Constanţa spre Berlin, Dusseldorf şi Frankfurt/Main, din Sibiu spre Munchen, şi din Timişoara spre Munchen.

Flotă

Flota companiei Germanwings este formată din 33 de aeronave tinere şi moderne Airbus A319, cu fuselajul vopsit în aşa fel încât să promoveze companii sau oraşe drept destinaţii.

Mărime flotă

34 (+2 comenzi)

Compania mamă

Deutsche Lufthansa AG

Persoane cheie

Thomas Winkelmann (CEO), Dr. Axel Schmidt Oliver Wagner

Sedii

Cologne, Germania

Website

http://germanwings.com