Compania aeriană Hong Kong Dragon Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Hong Kong Dragon Airlines Limited funcționează ca Dragonair fiind o companie internationala cu sediul în Hong Kong și Centru principal la Aeroportul Internațional din Hong Kong. Începând cu 17 noiembrie 2012, compania aeriană operează o rețea de pasageri programată pentru 37 de destinații în 13 de țări și teritorii din Asia. În plus, compania aeriană are 3 codeshares pe rute care sunt deservite de companii aeriene partenere. Dragonair are o flota Airbus de 37 aeronave, formată din A320, A321s și A330s. Compania a fost înființată la 24 mai 1985 de catre Chao Kuang Piu, în prezent președinte de onoare al companiei aeriene. Zborul inaugural a plecat di”părintele său - Cathay Pacific,a operat peste 138.000 de zboruri, transprtând aproape 27 de milioane de pasageri și peste 1,80 de miliarde de kilograme de mărfuri. Dragonair are ca scopul să asigure că experiența pasagerilor în timpul zborului este cât mai plăcută și confortabilă. Influența de ospitalitatea tradițională din Asia se face resimțită la fiecare zbor Dragonair oferă servicii de calitate și atenție la detalii prin intermediul personalul de cabină dedicat. Compania aeriană se angajează să îmbunătățiri continuu serviciile oferite pasagerilor astfel încât acestia sa se bucure de o experiență de zbor cât mai plăcută și confortabilă.

Istoric

În iulie 1985, un Boeing 737-200A a decolat de pe Aeroportul Internațional din Hong Kong către Kota Kinabalu în Malaysia. Evenimentul a marcat începutul unui nou capitol în istoria aviației Hong Kong-ului, deoarece a fost primul zbor comercial din Hong Kong Dragon Airlines, o companie aeriană care a avea să crească în istoria transportului internațional al Hong Kong-ului și să devină cunoscută ulterior sub numele de Dragonair, acum un membru al Cathay Pacific Group. Dragonair operează aproximativ 400 de zboruri pe săptămână pe continent, oferind servicii de calitate pentru pasagerii din întreaga regiune. Expertiza companiei aeriene a fost recunoscut în câștigarea de mai buna companie aeriana - China categorie de șase ani consecutivi de studiu respectat de pasageri Skytrax. Acesta a fost, de asemenea, votat "Cel mai bun aeriană regională - Asia de SE", în sondajul din 2008 si "Cel mai bun Compania aeriana regionala din lume" în 2010 și 2011.

Primul zbor

iulie 1985

Business Lounge

G16 Lounge, The Wing, The Pier, The Cabin, The Arrival

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Hong Kong

Destinaţii

37

Zboruri din oraşele

Rețeaua aeriană acoperă 45 de destinații în întreaga regiune Asia-Pacific, inclusiv 22 în China continentală.Rețeaua de pasageri cuprinde 18 orașe din Republica Populară Chineză, inclusiv marile orașe metropolitane din Beijing, Guangzhou și Shanghai. În plus, Dragonair operează în Bengaluru, Busan, Dhaka, Fukuoka, Hanoi, Kaohsiung, Kathmandu, Kolkata, Kota Kinabalu, Manila, Naha, Phnom Penh, Phuket, și Taipei. Dragonair va lansa, de asemenea, zboruri către Zhengzhou, Yangon, Wenzhou și Da Nang.

Flotă

Dragonair operează 39 aeronave de pasageri, dintre care 6 sunt echipate cu trei clase de deservire (First, Business și Economy), 29 dintre care sunt echipate cu două clase de deservire (Business și Economy), iar 4 cu o singură clasă (Economy ). Compania aeriană are o flotă cu toate aeronavele Airbus cu o varsta medie de 10.7 ani (din ianuarie 2013).

Mărime flotă

39

Compania mamă

Cathay Pacific

Persoane cheie

Kuang-Piu Chao (Honorary Chairman), John Slosar (Chairman), Patrick Yeung (CEO)

Sedii

Aeroportul Internaţional Hong Kong, Chek Lap Kok, Hong Kong

Website

www.Dragonair.com