Compania aeriană Israir

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Why pay more?

Descriere

Israir Airlines, de obicei menţionată şi ca Israir, este o companie cu sediul în Tel Aviv, Israel. Aceasta funcționează pe rute interne regulate de transport aerian şi servicii de taxi de la Aeroportul Sde Dov, Aeroportul Haifa, Aeroportul Ben Gurion și Aeroportul Eilat precum și servicii de charter de la Aeroportul International Ben Gurion către Europa și Asia. Compania efectuează şi zboruri VIP și totodată este a treia companie ca mărime după El Al Israel Airlines și Arkia Israel Airlines, având 350 de membrii de personal. Compania aeriană se autoproclamă ca fiind modelată după compania aeriană low-cost JetBlue

Istoric

Israir Airlines a fost înființată în 1989 ca Knafei HaEmek, înainte să-şi schimbe numele în Israir Airlines în 1996. Acum este deţinută în întregime de grupul Ganden. Compania şi-a început serviciile aeriene interne de la Aeroportul Eilat, Aeroportul International Ben Gurion, Sde Dov Airport, și Aeroportul Haifa în partea de nord a țării. Şi-a extins operaţiunile pentru a efectua zboruri internaționale charter în 1999 construind o rețea care acum acoperă o mare parte din Europa precum și faptul că zboară în mod regulat spre alte destinații din Asia, Africa și America de Nord.

Bazele operaționale

Aeroportul Internaţional Ben Gurion, Aeroportul Eilat, Aeroportul Haifa, Aeroportul Sde Dov

Destinaţii

15 (curse permanente)

Zboruri din oraşele

Compania efectuează zboruri către destinaţiile: Olanda, Spania, Germania, Italia, Croaţia, Grecia, Rusia, Franţa, Georgia, Bulgaria dar şi altele.

Flotă

Flota companiei are o vârstă medie cumulată de aproape şase ani fiind cea mai tânără flotă de aeronave din Israel. Cuprinde trei aeronave Airbus A320-232 şi trei ATR 72-500.

Mărime flotă

6

Persoane cheie

David Kaminitz (President & CEO), Raz gur-arie (General Manager)

Sedii

Tel Aviv, Israel

Website

www.israirairlines.com