Compania aeriană Lan Airlines S.A.

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

The charm of flying

Descriere

Lan Airlines SA este un grup al Sud-American Airlines, cu sediul in Santiago, Chile și o parte din LATAM Airlines Group, cea mai mare companie aeriană deţinătoare din America Latină. LATAM a fost format prin preluarea a Lan Airlines de către companiile braziliene TAM, care s-a încheiat la 22 iunie 2012, deși ambele companii operează cu diferite certificate și uniforme. Sediul său se află în Las Condes, provincia Santiago. LAN este operatorul aerian naţional al lui Chile, compania aeriană predominantă în Chile, Peru și Ecuador, și al doilea cel mai mare operator de transport în Argentina și Columbia, prin intermediul filialelor sale locale. LAN este în prezent poziționat printre cele mai mari companii aeriene din America Latină, care deservesc America Latină, America de Nord, Caraibe, Oceania, și Europa. Începând cu anul 2000, este un membru al alianței aeriene Oneworld. Lan Airlines este a 49-a cea mai veche companie de transport aerian din lume, și printre cele mai vechi 10 companii care încă funcţionează.

Istoric

Compania a fost fondată de către Arturo Merino Benitez, comandantul forţelor aeriene din Chile, şi a început activitatea la 05 martie 1929 ca Linea Aeropostal Santiago-Arica.. În 1932 a fost redenumit ca Linea Aerea Nacional de Chile, cu acronimul LAN-Chile ca nume comercial. Prima flotă LAN-Chile a constat în aeronave Havilland Moth.

Bagaje

Bagajul de mână admis de companie este de 8 kg pentru călătorii de la Economy Class, şi 16 kg pentru cei de la Premium Economy - Premium Business. Bagajul de cală nu trebuie să depăşească 23 kg şi dimensiunile totale de 158 cm.

Business Lounge

VIP Lounge Neruda / Mistral

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Comodoro Arturo Merino Benítez (Santiago)

Baza operațională secundară

Aeroportul Internaţional Jorge Chávez (Lima)

Destinaţii

130

Orașe Focus

Aeroportul Cerro Moreno (Antofagasta), Aeroportul Madrid-Barajas, AeroportulMariscal Sucre (Quito), _Aeroportul Internaţional Miami

Zboruri din oraşele

Compania Lan Airlines oferă curse spre destinaţii din următoarele ţări: în Germania, Spania, Canada, Mexic, Statele Unite, Cuba, Republica Dominicană, Australia, Polinezia Franceza, Noua Zeelandă, Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Peru, Insulele Falkland, Uruguay, Venezuela etc.

Flotă

Flota Lan Airlines era formată în octombrie 2013 din 106 aeronave de tip: Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo, Airbus A321-200, Airbus A340-300, Boeing 767-300ER, Boeing 787-8, Boeing 787-9.

Mărime flotă

105

Subsidiare

ABSA Cargo Airline, Florida West International Airways, Lan Argentina, LAN Cargo, LAN Colombia, LAN Ecuador, LAN Express, LAN Perú, LANCO, MasAir

Compania mamă

LATAM Airlines Group

Persoane cheie

Arturo Merino Benítez (Founder), Enrique Cueto (CEO)

Sedii

Las Condes, Santiago, Chile

Venituri

5.7 miliarde USD (2011)

Venituri Nete

320.2 milioane USD (2011)

Website

www.lan.com