Compania aeriană Lan Argentina

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

LAN Argentina este o companie cu sediul în Buenos Aires, Argentina. Aceasta este un afiliat al Lan Airlines și operează servicii regulate interne de la Buenos Aires la Bariloche, Córdoba, Comodoro Rivadavia, El Calafate, Mendoza, Puerto Iguazu, Neuquén, Rio Gallegos, Salta, San Juan, Tucumán si Ushuaia și servicii internaționale către Lima , Miami, Punta Cana, Santiago și Sao Paulo. Bazele sale principale sunt Aeroportul Jorge Newbery și Aeroportul Internațional Ministro Pistarini, ambele situate în Buenos Aires

Istoric

Înainte de achiziționarea de către Lan Airlines din Chile, compania aeriană era cunoscută sub denumirea juridică Aero 2000. LAN Argentina a devenit un membru afiliat al alianței aeriene Oneworld la 1 aprilie 2007. Compania aeriană este deținută de Lan Airlines (49%) și investitori argentinieni (51%).

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional "Aeroparque Jorge Newbery" (Buenos Aires)

Baza operațională secundară

Aeroportul Internaţional Ministro Pistarini (Buenos Aires)

Destinaţii

17

Zboruri din oraşele

Astăzi, LAN Argentina operează de la Buenos Aires la Córdoba, Mendoza, Salta, Neuquen, San Juan, Iguazu, Bariloche, Comodoro Rivadavia și Rio Gallegos. Acesta a adăugat recent zboruri către Bahia Blanca, El Calafate, Ushuaia și Tucuman. De asemenea, aceasta operează curse zilnice de la Miami la Buenos Aires, Lima și Santiago de Chile. Zborurile non-stop către Sao Paulo-GRU funcționează de două ori pe zi iar zborul către Punta Cana funcționează numai în zilele de duminică.

Flotă

Flota companiei este formată din 12 aeronave Airbus A320-200 şi două Boeing 767-300ER.

Mărime flotă

14

Compania mamă

Lan Airlines

Persoane cheie

Gustavo Lopetegui CEO

Sedii

Buenos Aires, Argentina

Website

www.lan.com