Compania aeriană Lufthansa CityLine

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Lufthansa CityLine este o companie aeriană regională cu sediul în Köln, Germania. Aceasta este o filială deţinută în totalitate de Lufthansa și membră a rețelei regionale Lufthansa. Este cea mai mare companie aeriană regională din Europa. Baza sa principală este Köln Bonn Airport cu noduri pe aeroportul din Frankfurt și Aeroportul din Munchen.

Istoric

Compania a fost fondată în 1958 ca Ostfriesische Lufttax, și a devenit Ostfriesische Lufttransport în 1970 în Emden. Acesta a fost redenumită şi reorganizată ca DLT Luftverkehrsgesellschaft mbH la 1 octombrie 1974 și a început cooperarea cu Lufthansa în 1978, folosind rute internaționale pe distanţe scurte. În 1988 toate operațiunile au fost conduse de Lufthansa. În martie 1992, DLT a devenit o subsidiară deținută în întregime de Lufthansa și a fost redenumită Lufthansa CityLine. Lufthansa CityLine are 2.332 de angajați dintre care 664 lucrează în cabina de pilotaj, 849 în cabina de zbor iar 819 la sol în zonele tehnice și administrative.

Business Lounge

Senator Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Frankfurt, Aeroportul Munchen

Destinaţii

75

Orașe Focus

Cele mai mari aeropoarte din Germania

Zboruri din oraşele

În prezent, printre destinaţiile companiei se regăsesc şi Regatul Unit, Olanda, Elveţia, Franţa, Serbia, Norvegia, Spania, Danemarca, Italia, România, Ungaria, Moldova, Ucraina, Croaţia, Polonia, Austria, Luxemburg, Belarus, Cehia, Estonia.

Flotă

Flota companiei cuprinde următoarele aeronave cu vârsta medie cumulată de aproximativ opt ani: 20 Bombardier CRJ700, 12 Bombardier CRJ900, nouă Embraer E-190, 20 Embraer E-195 încă cinci comenzi pe lista de aşteptare pentru Embraer E-195.

Mărime flotă

60

Compania mamă

Deutsche Lufthansa AG

Persoane cheie

Wolfgang mairhuber (CEO), Dr. Karl-Ludwig Kley (CFO)

Sedii

Cologne, Germania

Website

www.lufthansacityline.com