Compania aeriană Montenergo Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Montenergo Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Montenegro Airlines este compania aeriană națională din Montenegro, cu sediul la Podgorița, și hub-urile la Aeroportul Podgorica și Aeroportul Tivat.

Istoric

Compania a fost înființată în anul 1994, de către guvernul țării, iar primul zbor a fost efectuat în 1997, pe ruta Podgorița – Bari (Italia). Zborurile Montenegro Airlines în Uniunea Europeană au fost interzise temporar în 1999, însă până la sfârșitul anului s-a zburat la Zurich, Ljubljana, Skopje, Istanbul și Budapesta. În 2008, când a achiziționat primul Embraer 195, compania a lansat zboruri spre Londra (Gatwick) și Milan, iar în aprilie 2000, devine membră IATA, mărindu-și flota cu primul Fokker F100. În prezent, Montenegro Airlines se află în proces de privatizare.

Bagaje

În ceea ce privește politica de bagaje, pasagerii au dreptul de a lua în cabină un singur bagaj de mână, cu greutatea maximă de 10 kg și dimensiunile de 55x40x20 cm. Pentru bagajul de cală, compania permite pentru clasa economy un bagaj de 23 kg, pentru pasagerii la clasa business 2 bagaje de 32 kg, iar infantii au si ei dreptul la un bagaj de maxim 10 kg.

Baza operațională principală

Aeroportul Podgorica, Aeroportul Tivat

Destinaţii

13

Zboruri din oraşele

Compania oferă zboruri comerciale în Europa, în următoarele țări: Muntenegru, Austria, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elveţia, Marea Britanie, precum si zboruri charter în timpul verii; din România nu oferă zboruri, însă Austrian Airlines, companie cu care are întelegere codeshare, oferă zboruri directe din țara noastră.

Flotă

Montenegro Airlines are o flotă ce dispune de 8 aeronave de tip: Fokker 100, cu 102 locuri, Embraer E-195LR, cu o capacitate de 116 locuri, Fokker F28 Mk 4000.

Mărime flotă

8 (plus o comandă)

Persoane cheie

Zoran Đurišić (CEO)

Sedii

Podgorica, Muntenegru

Venituri Nete

minus 5.5 milioane euro (2011)

Website

www.montenegroairlines.com