Compania aeriană Niki Luftfahrt

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

The Passenger Comes First

Descriere

Niki este o compania aeriană low-cost din Austria, o filială a Air Berlin, cu hub-ul principal la Aeroportul Internaţional din Viena, Schwechat, Wien-Umgebung, Austria.

Istoric

Compania aeriană Niki, cunoscută şi sub numele de flyNiki, a fost înfiinţată de fostul campion de Formula 1, Niki Lauda, în 2003, care a preluat operatorul charter Aero Lloyd Austria, şi pe care l-a relansat câteva luni mai tarziu sub numele de FlyNiki. La începutul lui 2004, semna cu Air Berlin "prima alianţă aeriană europeană low-cost“.

Bagaje

Bagajul de mână permis de compania aeriană Niki este de maximum 6 kg, iar cel de cală nu trebuie să depăşească greutatea maxima de 20 kg.

Destinaţii

33

Orașe Focus

Aeroportul Salzburg

Zboruri din oraşele

Niki Air oferă curse charter de la Viena, Salzburg, Linz și Graz spre destinații de petrecere a timpului liber din Europa, cum ar fi: Austria, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Portugalia, Rusia, Serbia, România, Spania, Suedia, Elveţia, precum şi zboruri directe din Romania, de pe Aeroportul din Otopeni spre Viena.

Flotă

Pe 17 decembrie 2012, compania avea o flotă formată din 22 aeronave de tip: Airbus A320-200, Airbus A321-200, Embraer 190. Fiecare aeronavă Niki este numită după un tip de dans. De exemplu, Embraer 190, înregistrat OE-IHB, se numește Lambada, și un A321-200 (OE-LES) este numit Boogie Woogie.

Mărime flotă

38

Compania mamă

Air Berlin

Persoane cheie

Niki Lauda President And CEO

Sedii

Aeroportul Internaţional Viena, Schwechat, Austria

Website

www.flyniki.com