Compania aeriană Olympic Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Olympic Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Flying High

Descriere

Olympic Air este prima compania aeriană înființată în Grecia, cu baza în aeroportul internațional "Eleftherios Venizelos" din Atena, oferind atât zboruri interne, cât și internaționale. În afară de Atena deține baze importante și pe Aeroportul internațional Salonic, „Macedonia”, pe Aeroportul Internațional Heraklion, „Nikos Kazantakis” și pe Aeroportul Internațional din Rhodos, „Diagoras”.

Istoric

Compania aeriană care stă la baza Companiei Olympic Air a luat ființă în anul 1930 cu denumirea de Icarus pentru ca la câreva luni după înființare să dea faliment, firma G.C.A.T. luându-i locul. În 1935, o altă companie aeriană privată grecească ia ființă sub numele de T.A.E. După cel de-al Doilea Război Mondial, în 1947, cele două companii împreună cu Companiile Aeriene Elene formau baza aeriană a Greciei. Datorită situației financiare precare, statul Grec ia decizia de a uni cele trei companii sub o singură siglă: Compania Națională Greacă TAE, închisă de guvern în 1955 tot din motive financiare. În 1956, compania este cumpărată de Onassis și în 1957 ia denumirea de Olimpic Airways perioadă în care cunoaște o ascensiune rapidă. Moartea magnatului Onassis din anul 1973 schimbă soarta companiei care este vândută statului Grec, și își încheie activitatea în 1975. În 1976, se încearcă o revigorare prin achziționarea a 11 avioane de tip Boeing 732-200 și se inființează Catering Olimpic, care servea atât Olimpic Airways, cât și companii aeriene străine. În anii 80, datorită unui management neadecvat, compania cunoaște din nou dificultați financiare și este transformată în Olimpic AirTours. În 2009, compania a fost vândută de către statul grec și preluată de Olimpic Air.

Primul zbor

29 septembrie 2009

Business Lounge

Olympic Air CIP/VIP Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Atena

Baza operațională secundară

Aeroportul Internaţional Rodos

Zboruri din oraşele

Olympic Air zboară către urmatoarele destinaţii (în februarie 2013): Albania (Tirana - Tirana International Airport Nënë Tereza), Bulgaria (Aeroportul Sofia), Grecia, România (Aeroportul Henri Coandă), Serbia (Belgrad - Aeroportul Belgrade Nikola Tesla), Turcia (Istanbul), Africa, Egipt - Alexandria, Cairo, Asia - Liban - Beirut, Israel - Tel Aviv, Europa, Austria - Viena, Belgia - Bruxelles-National, Cipru - Larnaca, Franta - Paris-Charles de Gaulle, Grecia - Kastoria,, Kozani, Preveza, Italia - Milano-Malpensa, Roma-Fiumicino, Olanda - Amsterdam, Marea Britanie - Londra, Gatwick, Londra-Heathrow.

Flotă

Flota Olympic Air constă din următoarele aeronave, cu o vârstă medie de 7 ani (din mai 2013): două aeronave de tip Airbus A319-100, patru Bombardier Dash 8-100, zece Bombardier Dash 8 Q400 - în total 16 aeronave.

Mărime flotă

14

Compania mamă

Marfin Investment Group

Persoane cheie

Andreas Vgenopoulos (Chairman of the B.o.D.)

Sedii

Koropi, Kropia, Attica de Est, Grecia

Website

www.olympicair.com