Compania aeriană RAK Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

Small fares. Big deals.

Descriere

RAK Airways ofera o clasa business și configurații economie, cu o capacitate de până la, respectiv, 8 și 160 de pasageri și mese calde gratuite la bord pentru toți pasagerii. Un lucru interesant este faptul că RAK Airways nu emite bilete de hârtie. Un bilet electronic sau "e-ticket", care este o versiune electronică a biletelor pe hartie, este automat generat în sistem după ce plata a fost efectuată. Din acest punct de vedere, compania poate fi privită de către călătorii săi ”eco-friendly” :)

Istoric

RAK Airways este linia aeriană națională a Ras Al Khaimah-ului, unul dintre cele șapte state din Emiratele Arabe Unite. După încetarea operațiunilor, în 2009, compania aeriană s-a relansat în 2010, cu o noua schemă de culori și o nouă conducere. RAK Airways este a patra companie aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, operează atât charter cât și zboruri regulate pentru a satisface cererea de pe diferite piețe, având un capital social de 850 de milioane de AED. RAK Airways a fost fondată în 2006 și s-a lansat imediat, la începutul anului 2007, cu doua avioane 757-200 Boeing. Boeing și RAK Airways au semnat un contract pentru achiziționarea a patru 737-800S, cu drepturi de cumpărare pentru încă două 737. La 30 iunie 2010, RAK Airways a anunțat că intenționează să reia operațiunile până la sfârșitul anului, după suspendarea biletelor de avion cu aproape doi ani în urmă cauza crizei economice.

Primul zbor

2007

Bazele operaționale

Aeroportul Internațional Ras Al Khaimah

Destinaţii

11

Zboruri din oraşele

Începând cu luna martie 2013, compania RAK Airways servește următoarele destinații: Banglades (Dhaka - este o metropola si una dintre cele mai mari orase din Asia de Sud. Aceasta este situată pe malurile râului Buriganga. Dhaka, împreună cu zona sa metropolitană, a avut o populație de peste 16 milioane in 2011, fiind cel mai mare oraș din Bangladesh, Chittagong - cel mai mare port maritim internațional din țară. ), Egipt (Cairo, Orașul cu o istorie bogată și o cultură impresionantă, locul în care zumzetul vieții nu se oprește niciodată.), India (Kozhikode), Nepal (Kathmandu), Pakistan (Lahore, Peshawar), Qatar (Doha - aici vei descoperi cele mai frumoase opere de artă din Muzeul de Artă Islamică, poți experimenta un safari desert de neuitat la Khor Al Adaid, sau poți vedea o mare interioară unică înconjurat de dune de nisip impresionante.), Arabia Saudita (Jeddah), Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi, Ras al-Khaimah).

Flotă

RAK Airways va dubla dimensiunea flotei sale în următoarele perioade pentru a ajuta compania aeriană să exploreze mai multe piețe. va începe serviciul său intern, pentru a Abu Dhabi, la 3 octombrie, cu un tarif de Dh410 pentru un zbor de retur. O călătorie într-o direcție va dura aproximativ 45 de minute. RAK Airways a semnat deja un acord code-share cu Abu Dhabi pe bază de Etihad Airways, care îi va permite acestuia să rezerve locuri pentru cinci sectoare internaționale - Londra, Manchester, Dublin, Bangkok și Geneva.

Mărime flotă

4

Persoane cheie

Omar Jahameh (CEO), HH Sheikh Omar bin Saqr al-Qasimi (Chairman)

Sedii

Ras al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite

Website

http://rakairways.com