Compania aeriană Saudi Arabian Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Saudi Arabian Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Welcome to your world

Descriere

Saudi Arabian Airlines este compania de transport aerian din Arabia Saudită, cu sediul in Jeddah. Compania aeriană a revenit la denumirea în limba engleză a brandului sub numele Arabia (folosit între 1972-1996) inițial numindu-se Saudi Arabian Airlines (nume istoric în uz până în 1971 și reintrodus în 1997) la 29 mai 2012. Numele a fost schimbat pentru a celebra intrarea companiei în alianța aeriană SkyTeam și a fost parte dintr-o inițiativă mai amplă de rebranding. Compania aeriană operează zboruri interne și internaționale programate în peste 90 de destinatii din Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Europa și America de Nord. Zborurile interne și internaționale de tip charter sunt operate, mai ales, în timpul Ramadanului și în sezonul Hajj. Principala bază operațională a companiei aeriene este Aeroportul Internațional Jeddah-King Abdulaziz (JED). Alte puncte de lucru majore sunt Aeroportul Riyadh, Riyadh (RUH), și Aeroportul Internațional Dammam-King Fahd (DMM). Noul aeroport Dammam a fost deschis pentru uz comercial la 28 noiembrie 1999. Aeroportul internațional Dhahran în uz până atunci, a revenit pentru a fi folosit ca o bază militară. Compania aeriană s-a alăturat alianței aeriene SkyTeam din 29 mai 2012. Compania aeriană era cel mai mare operator de transport din regiune, însă din cauza creșterii aeroporturilor și companiilor aeriene, aceasta a devenit a treia cea mai mare, după Emirates și Qatar Airways.

Istoric

Când președintele american Franklin Delano Roosevelt a prezentat un Douglas DC-3 ca și cadou pentru regele Abdul Aziz Ibn Saud în 1945, evenimentul a marcat dezvoltarea treptată a aviației civile. Națiunii de transport pavilion, Saudia, a fost fondată ca Saudi Arabian Airlines, în septembrie 1946 ca o agenție guvernamentală detinuta integral sub controlul Ministerului Apărării, cu TWA rulează compania aeriană în cadrul unui contract de management. Încă de la început, aeroportul Jeddah-Kandara, foarte aproape de centrul orașului, a servit ca bază principală de transport. Printre operațiunile de început ale companiei aeriene a fost un zbor special de la Lydda în Palestina, acesta fiind un mandat britanic de la acea vreme, pentru a transporta pelerini Hajj câtre Jeddah. La 8 octombrie 2000, Prințul Sultan Bin Abdul Aziz Al Saud, ministrul saudit al Apărării și Aviației, a semnat un contract pentru privatizarea companiei Saudi Arabian Airlines.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Dammam - King Fahd, Aeroportul Internaţional Jeddah - King Abdulaziz, Aeroportul Internaţional Medina "Prinţul Mohamed", Aeroportul Internaţional Riyadh - King Khalid

Destinaţii

90

Zboruri din oraşele

Arabia zboară în peste 80 de orase din Asia, Europa, Africa și America de Nord de la centrele sale Jeddah, Riyadh, Dammam, Medina și Abha.

Flotă

Arabia a primit 64 de noi avioane la sfârșitul anului 2012, 6 avioane Boeing si 58 de avioane Airbus. Până în prezent, compania aeriană are 7 777-300ERs, 35 A320-200, 15 A321-200 și 8 A330-300

Mărime flotă

135

Compania mamă

Guvernul din Arabia Saudită

Persoane cheie

HRH Prince Fahad bin Abdul Allah (Chairman), Khalid Abdullah Almolhem (Director General)

Sedii

Jeddah, Arabia Saudită

Website

www.saudiairlines.com