Compania aeriană Shanghai Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Shanghai Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Shanghai Airlines este o companie cu sediul în districtul Jing'an, Shanghai din Republica Populară Chineză și reprezintă o filială deținută integral de către China Eastern Airlines. Cu toate acestea operațiunile sale rămân separate post-fuziune, poziționându-se ca brand distinct. Shanghai Airlines opereaza servicii interne și internaționale. Bazele sale sunt: Aeroportul Internațional Shanghai Pudong și Aeroportul Internațional Shanghai Hongqiao.Compania aeriană este membra afiliată a alianței aeriene SkyTeam împreună cu societatea sa mamă China Eastern Airlines.

Istoric

Shanghai Airlines a fost înființată în 1985. Este prima companie comercială multidimensională a Chinei finanțată de către Guvernul Municipal Shanghai. Compania a fost inițial limitată la zborurile interne, dar ulterior a operat servicii de transport internațional - începând cu anul 1997. La sfârșitul anului 2002, Shanghai Airlines a fost listată cu succes la Bursa Shanghai Stock Exchange, ceea ce a permis companiei aeriene să își alimenteze expansiunea ulterioară. În 2006, filiala de marfă al companiei aeriene a fost fondat. La data de 12 decembrie 2007, Shanghai Airlines a fost întâmpinat oficial ca al 19-lea aparținând de Star Alliance. La 11 iunie 2009, a fost anunțat că Shanghai Airlines va fuziona cu China Eastern Airlines. Fuziunea celor două companii aeriene era de așteptat pentru a reduce excesul de concurență între cei doi transportatori. Ca urmare a fuziunii cu China Eastern Airlines, Shanghai Airlines a ajuns la un acord cu Star Alliance să încheie mandatul. La 1 noiembrie 2010, compania aeriană a părăsit oficial Star Alliance și a anunțat intenția de a se alătura societății-mamă în SkyTeam.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong, Aeroportul Internaţional Shanghai Hongqiao

Destinaţii

140

Zboruri din oraşele

Shanghai Airlines are o rețea internă substanțială pe care o împarte cu societatea sa mamă China Eastern Airlines. Compania aeriană deservește peste 140 de destinații interne și internaționale, oferind acces la mai mult de 60 de mari și mijlocii orașe din China continentală și în străinătate. Zborurile internaționale se concentreze asupra destinațiilor Hong Kong, Macao, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud, și Thailanda. Shanghai Airlines opereaza servicii zilnice la Aeroportul Melbourne folosind aeronave 767-300ER.

Flotă

În decembrie 2012, flota Shanghai Airlines este format din următoarele aeronave: Boeing 737-700 (șapte), Boeing 737-800 (30 aeronave), zece Boeing 757-200, patru BOEING 767-300, trei Boeing 767-300ER, patru Bombardier CRJ-200LR. Mai mult, Shanghai Airlines deține și un Hawker 800XP ca și avion de afaceri

Mărime flotă

67 (+ 5 comenzi)

Compania mamă

China Eastern Airlines

Persoane cheie

Zhou Chi (President), Fan Hongxi (CEO)

Sedii

Districtul Jing'an, Shanghai, China

Website

www.Shanghai-air.com