Compania aeriană Singapore Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

A Great Way To Fly

Descriere

Singapore Airline ste operatorul de transport aerian de 5 stele din Singapore. Compania operează într-un hub din Aeroportul Changi și are o prezență puternică în Asia de Sud-Est, Asia de Est și Asia de Sud. Compania opereaza, de asemenea, zboruri trans-Pacific, inclusiv două dintre cele mai lungi zboruri comerciale non-stop din lume de la Singapore la Newark și Los Angeles cu o aeronavă Airbus A340-500. Compania aeriană a anunțat că va încheia cele mai lungi zboruri pe care le are începând cu 23 noiembrie 2013. Cu toate acestea, Los Angeles va continua să fie servit de la Singapore prin intermediul Tokyo-Narita. Singapore Airlines transporta aproximativ 18 milioane de pasageri în 2012, numărul acestora crescând de la 16,9 milioane câți transporta în 2011. Singapore Airlines a fost clientul de lansare al celui mai mare avion de pasageri din lume - Airbus A380.

Istoric

Primul zbor al companiei aeriene a fost un zbor de tip charter de la Singapore către Kuala Lumpur la data de 02 aprilie 1947. La data de 15 decembrie 2010, Singapore Airlines a fost anunțată de către Asociația Internațională de Transport Aerian ca fiind a doua cea mai mare companie aeriană din lume după capitalizarea de piață, valorând 14 de miliarde de dolari. În prezent Singapore Airlines este îsponsor oficial al echipei naționale de fotbal Singapore. Compania aeriană a continuat să se extindă în anii 1940 și 1950 grație asistenței tehnice oferite de către liniile aeriene britanice Commonwealth.

Primul zbor

1 octombrie 1972

Business Lounge

SilverKris Lounge, The Private Room, KrisFlyer Gold Lounge, First Class Reception Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Singapore Changi

Destinaţii

62

Zboruri din oraşele

Singapore Airlines zboară către 62 de destinații din 35 de țări de pe șase continente din hub-ul său principal din Singapore. Compania are o prezență puternică în regiunea Asiei de Sud-Est, iar împreună cu SilkAir și filialei sale, conectează Singapore cu cele mai multe destinaţii internaţionale decât orice altă companie aeriană din Asia de Sud-Est. Singapore Airlines are un rol-cheie pe ruta Kangaroo. Porter Airlines a intrat într-o conexiune interline cu Singapore Airlines, pentru a permite pasagerilor să călătorească de la Toronto către Singapore prin transfer de la Aeroportul Internațional Newark Liberty.

Flotă

Singapore Airlines operează o flotă ce include următoarele aeronave: Airbus A330, Airbus A340, Airbus A380, si Boeing 777. În conformitate cu politica sa de a-și menține o flotă tânără, compania a decis sa își reînnoiește frecvent aeronavele.

Mărime flotă

102

Subsidiare

Scoot, SilkAir, Singapore Airlines Cargo

Compania mamă

Temasek Holdings (54.50%)

Persoane cheie

Goh Choon Phong (CEO)

Sedii

Singapore

Venituri

14.857 miliarde dolari singaporezi (2012)

Venituri din exploatare

388 milioane dolari singaporezi (2012)

Venituri Nete

335 milioane dolari singaporezi (2012)

Angajați

14,515 (2011)

Website

www.singaporeair.com