Compania aeriană Spirit Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Slogan

The Ultra low cost airline of the Americas

Descriere

Spirit Airlines este o companie aeriană ultra-low-cost americană, cu sediul principal în Miramar, Florida, care operează curse regulate interne şi international, menţinându-şi o bază în Fort Lauderdale, cu hub-uri în Atlantic City, Chicago-O'Hare, Dallas/Fort Worth, Detroit şi Las Vegas.

Istoric

Compania şi-a început activitatea ca Clipper Trucking Company, în 1964. Linia a fost fondată în anul 1980, în judeţul Macomb, Michigan, sub denumirea Charter One, efectuând curse din Detroit spre Atlantic City, Las Vegas sau Bahamas. În 1992, numele companiei este schimbat în Spirit Airlines, şi sunt inaugurate zborurile de la Detroit la Atlantic City, iar în 1993, compania începe să organizeze curse în Florida. Cu fiecare an, numărul destinaţiilor se extinde, iar în 2006, compania anunţa că a comandat 30 de aeronave Airbus A320-200 care vor fi incluse în flotă până în 2010. În 2007, Spirit Airlines intenţiona să devină prima companie aeriană ultra-low-cost din SUA, planurile companiei incluzând micşorarea taxelor şi reducerea preţurilor la biletele de avion, şi în plus, beneficii sporite pentru membrii programului de loialitate, aducând în acelaşi timp câteva schimbări în imaginea companiei şi introducând materiale publicitare la bordul aeronavelor.

Bagaje

Bagajul de mână trebuie să se încadreze în dimensiunile 56 x 46 x 25 cm, iar cel de cală nu trebuie să depăşească 18.1 kg., şi 158 cm maximum.

Bazele operaționale

Aeroportul Internațional Fort Lauderdale – Hollywood, Aeroportul Metropolitan Wayne County din Detroit

Destinaţii

57

Orașe Focus

Aeroportul Internațional Dallas/Fort Worth, Aeroportul Internațional O'Hare (Chicago), Aeroportul Internațional McCarran (Las Vegas)

Zboruri din oraşele

Spirit Airlines oferă zboruri spre 52 de destinaţii din America Centrală, Caraibe, America de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Flotă

Flota Spirit Airlines dispune în 2013 de 51 de aeronave de tip: 29 Airbus A319-100, 20 Airbus A320-200, 2 Airbus A321-200, cu o vârstă de aproximativ 5 ani, Spirit având cea mai tânără flotă din America, după Virgin America şi Volaris.

Mărime flotă

49

Compania mamă

Indigo Partners

Persoane cheie

Ben Baldanza (President and CEO), Ted Christie (Sr. Vice President and CFO), Tony Lefebvre (Sr. Vice President and COO)

Sedii

Miramar, Florida, SUA

Website

http://spirit.com