Compania aeriană TAM Linhas Aereas

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu TAM Linhas Aereas pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Passion to fly and serve

Descriere

TAM Airlines este brandul Brazilian al Grupului LATAM Airlines. Fuziunea companiei TAM cu LAN s-a realizat pe 22 iunie 2012. În prezent, compania este cea mai mare companie aeriană braziliană după cota de piaţă şi mărimea flotei. Înainte de fuziune, TAM era cea mai mare companie aeriană a Braziliei şi a Americii Latine. Compania are sediile în São Paulo, şi operează curse directe spre destinaţii din Brazilia, precum şi zboruri internaţionale spre Europa, America de Nord şi America de Sud.

Istoric

TAM – Linhas Aéreas Regionais a fost fondată ca o aventură comună între TAM – Táxi Aéreo Marília şi VASP, cea din urmă devenind apoi o companie aeriană deţinută de stat. Compania a obţinut codul IATA KK pe 13 octombrie 1999.

Bagaje

Compania permite fiecărui pasager un bagaj de mână de 5 kg, cu dimensiuni maxime de 115 cm. Pentru zborurile cu conexiune sau cu destinaţia în Europa se acceptă un bagaj de 32 kg, iar pentru zborurile spre America de Nord şi America de Sud un bagaj de 45 kg. Pentru zborurile din Europa, se permit 2 bagaje de maxim 23 kg fiecare, şi dimensiuni totale de 158 cm. Excepţie fac zborurile din Frankfurt, care permit 2 bagaje de 23 kg pentru Economy Class, şi 2 bagaje a câte 32 kg pentru Business Class. Pentru zborurile din Regatul Unit al Marii Britanii, sunt permise două bagaje de cală a câte 32 kg fiecare.

Business Lounge

VIP Lounge

Ofertă

TAM Fidelidade (TAM Loyalty) este un program de frequent flyer al companiei TAM Airlines. Punctele din program pot fi folosite pentru bilete la TAM, şi companiile aeriene din Star Alliance (excepţie fac Avianca şi Copa Airlines).

Bazele operaționale

São Paulo, Rio de Janeiro

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional São Paulo - Guarulhos, Aeroportul Internaţional Rio de Janeiro - Galeão, Aeroportul Internaţional Brasília

Destinaţii

63

Orașe Focus

São Paulo-Congonhas, Rio de Janeiro-Santos, Dumont, Salvador, Manaus, Belo, Horizonte-Confins, Porto Alegre, Florianópolis, Fortaleza, Recife, Buenos Aires-Ezeiza

Zboruri din oraşele

Reţeaua TAM Group (compusă din TAM Airlines şi TAM Paraguay) oferă curse spre destinaţii din Brazilia, Paraguay, Europa, America de Nord şi America de Sud.

Flotă

În iunie 1013, compania dispunea de o flotă compusă din 160 aeronave de tip: Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo, Airbus A321-200, Airbus A330-200, Airbus A350-900, Boeing 767-300ER, Boeing 777-300ER.

Mărime flotă

160

Subsidiare

TAM Airlines (Paraguay), Pantanal Linhas Aéreas

Compania mamă

LATAM Airlines Group

Persoane cheie

Marco Bologna, (CEO)

Sedii

São Paulo, Brazilia

Venituri

6.9 miliarde USD (2011)

Venituri Nete

minus 140.0 milioane USD (2011)

Website

www.tam.com.br